Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 03:18

Το ΔΗΠΕΘΕΚ δεχόταν κόσμο και μαθητές χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας!

ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ»
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο άρπαξε φωτιά την Πέμπτη το μεσημέρι, δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, παρότι υποδέχεται εκατοντάδες θεατές, ακόμη και μαθητές σχολείων!
Η σοβαρή αυτή αποκάλυψη έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή το βράδυ, από το Νίκο Φωτέα και το Γιάννη Γκλεγκλέ, της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία». Φαίνεται δε ότι υπάρχουν και άλλα δημοτικά κτίρια, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες που υποδέχονται καθημερινά πολίτες, που δεν διαθέτουν αυτό το πιστοποιητικό πυρασφάλειας!

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κληθείς να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γιάννη Γκλεγκλέ για την ύπαρξη ή όχι πιστοποιητικού πυρασφάλειας στο ΔΗΠΕΘΕΚ, έδειξε να δυσφορεί με τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, μιλώντας κάπως απαξιωτικά για την πολιτική της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας. Επιπλέον, δικαιολογήθηκε ότι στα παλιά κτίρια, όπως του ΔΗΠΕΘΕΚ, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν τα σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας!
Μετά από αυτή την αντίδραση του δημάρχου, η παράταξη της «Πρωτοπορίας» προέβη στην εξής δήλωση: «Για ακόμη μια φορά ο κ. δήμαρχος, σαν σύγχρονος Δον Κιχώτης, βλέπει παντού κακόβουλη αντιπολίτευση και μικροπολιτική! Στην ερώτησή μας σχετικά με την ύπαρξη ή όχι πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το Δημοτικό Θέατρο και τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια, απέφυγε να απαντήσει και μάλιστα επικαλέστηκε την ηλικία του κτιρίου, υποκαθιστώντας το νομοθέτη.
Θα θέλαμε λοιπόν να τον πληροφορήσουμε ότι ο νόμος ορίζει την ύπαρξη πιστοποιητικού πυρασφάλειας ασχέτως της παλαιότητας του κτιρίου.
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, κάτι που είναι υποχρεωτικό, ειδικά για χώρους συνάθροισης κοινού! Αλήθεια, είναι καθόλα νόμιμη η λειτουργία του θεάτρου;
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής θα ήταν τεράστιες αν υπήρχαν θύματα.
Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. δήμαρχος να «κρύβεται» πίσω από πυροσβεστήρες και ας κάνει τη δουλειά του!».
Στ.Μ.