Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 12:55

Περιορισμένη συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Τράπεζα της Ελλάδος

Περιορισμένη συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Τράπεζα της Ελλάδος

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Με συμμετοχή κατώτερη του μεγέθους του προβλήματος, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μηχανικών, εργοληπτών, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος, για το «κούρεμα»…

…των αποθεματικών τους στο πλαίσιο του περσινού PSI και για σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων σχετικά με τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Για την ακρίβεια, στη συγκέντρωση συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά μηχανικοί και εργολήπτες, ελάχιστοι οδοντίατροι, ενώ δεν είδαμε γιατρούς. Όσον αφορά τους μηχανικούς, οι νέοι που παραβρέθηκαν ήταν ελάχιστοι, παρ’ότι οι συγκεκριμένοι επιστήμονες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές που καταβάλλουν και φυσικά και με την ανεργία.
Δηλώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έκαναν ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ, Γιάννης Θωμόπουλος, η πρόεδρος των μηχανικών ελεύθερων  επαγγελματιών Ειρήνη Μουντανέα, η πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Γιώτα Μπαξεβανάκη, ο πρόεδρος των εργοληπτών δημοσίων έργων Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Στέφανος Κασιμιώτης κ.ά.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, Γιάννης Θωμόπουλος, σημείωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στην Τρίπολη, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Χρήστου Σπίρτζη, στην οποία κάλεσε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου. Επεσήμανε δε ότι θα γίνει οργανωμένη μετακίνηση στην Τρίπολη, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Καλαμάτα.
Ο  πρόεδρος των εργοληπτών δημοσίων έργων, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, τόνισε επίσης ότι ένα μεγάλο ζήτημα είναι η απαξίωση του ΤΣΜΕΔΕ, η οποία επιτυγχάνεται με την αύξηση των εισφορών και με απώτερο σκοπό την παύση των εγγυοδοσιών, ώστε αυτές να γίνονται από τις τράπεζες. Ο κ. Γεωργουλόπουλος υπογράμμισε ότι όλα αυτά σκοπεύουν στο αφανισμό των μικρών και μεσαίων εργοληπτών υπέρ των μεγάλων εταιριών.
Στ.Μ.