Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 19:45

Το δικαστήριο δικαίωσε τον δικηγόρο Αντώνη Μανιάτη για την απόλυσή του από το Δήμο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δικαιώθηκε ο απολυμένος δικηγόρος του Δήμου Καλαμάτας, Αντώνης Μανιάτης. Η απόφαση της δικαιοσύνης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους δικηγόρους των Δήμων με έμμισθη εντολή, ενώ εκθέτει το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που έκρινε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Αντώνη Μανιάτη…

Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο δικηγόρος, πληροφορήθηκε ότι η αγωγή του έγινε εν μέρει δεκτή από τη δικαιοσύνη. Αυτό που ζητούσε ήταν να ακυρωθεί η απόφαση καταγγελίας της έμμισθης εντολής, να πληρωθεί για τους μισθούς που δεν του καταβλήθηκαν από την ημέρα διακοπής της έμμισθης εντολής και να του καταβληθεί αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την απόλυσή του και τη δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτή.
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Μανιάτης απολύθηκε από το Δήμο με βασικό επιχείρημα ότι δεν τηρούσε το ωράριο και επειδή ο γραμματέας του Δήμου, που τότε ήταν ο Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος, ο οποίος είχε τη διοικητική ευθύνη της Νομικής Υπηρεσίας, δεν τον έβρισκε όποτε τον χρειαζόταν. Ωστόσο, οι δικηγόροι δεν υποχρεώνονται να τηρούν εργασιακούς όρους εφόσον αυτοί είναι έξω από το πλαίσιο που ορίζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι για τα μέλη τους, υποστήριξε στο δικαστήριο ο Αντώνης Μανιάτης, που επιπλέον τόνισε ότι πάντα ήταν στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Μανιάτης ήταν ο πρώτος δικηγόρος που διορίστηκε επί της δημαρχοντίας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του και κατά τη θητεία του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ακολούθως ο Δήμος διόρισε, πάντα με έμμισθη εντολή και τους δικηγόρους Αθανασία (Νάσα) Δημοπούλου και Χαράλαμπο Δημητρόπουλο.
Στ.Μ.