Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 15:45

Τελειώνει η ανάπλαση της πλατείας, παρουσιάστηκε σήμερα ξανά το σιντριβάνι…

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πάντως τα στελέχη της δημοτικής αρχής είναι ευχαριστημένα από το αποτέλεσμα της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας... Σήμερα παρουσιάστηκε το καινούργιο σιντριβάνι, που τέθηκε σε λειτουργία…

Ο αρμόδιος για τα νέα έργα άμισθος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημόπουλος, παρουσιάζοντας το σιντριβάνι τόνισε ότι διαθέτει πολύ αναβαθμισμένους μηχανισμούς, ότι τη νύχτα ειδικός φωτισμός θα δίνει στους πίδακες του νερού εκατομμύρια διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις, ενώ υπάρχει μέχρι και σύστημα που μετράει την ένταση του ανέμου, το οποίο θα διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του σιντριβανιού όταν φυσάει δυνατά και το νερό φεύγει έξω από τη δεξαμενή.
Αναφερόμενος γενικότερα στο έργο της ανάπλασης, ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι με την παρέμβαση που έγινε έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ η κεντρική πλατεία ώστε τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί την «τουριστική ατραξιόν» της πόλης.
Σημείωσε ότι τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο Μάιο, με εκδήλωση που θα περιλαμβάνει επίδειξη χορών αργεντίνικου τάγκο. Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 20 ημέρες περίπου, με την τοποθέτηση των καθιστικών, που θα είναι 42 και των καλαθιών για τα απορρίμματα, που θα είναι 20.
Σε ό,τι αφορά το πράσινο, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι έχουν φυτευτεί 90 δέντρα περισσότερα από όσα υπήρχαν, τα οποία όσο θα περνούν τα χρόνια και θα μεγαλώνουν θα κάνουν και πιο αισθητή την ύπαρξή τους. Σημείωσε δε ότι πρόκειται για εποχιακά δέντρα, τα οποία κάθε εποχή του χρόνου θα δίνουν και μια άλλη εικόνα στην πλατεία.
Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν χώρο στην πλατεία αλλά τώρα τους αφαιρέθηκε, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι από τη δημοτική αρχή δεν υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση προς τους επαγγελματίες αλλά εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.