Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 16:04

"Αδειάζει" ο δήμαρχος Καλαμάτας τη Ν.Δ. για το θέμα Μπάκα-Χρυσής Αυγής

"Αδειάζει" ο δήμαρχος Καλαμάτας τη Ν.Δ. για το θέμα Μπάκα-Χρυσής Αυγής

"ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ..."
Σε ευθεία αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, για τους δεσμούς Νεοδημοκρατών με τη «Χρυσή Αυγή», έρχεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. «Σιγά ο κόσμος να μην ασχολείται με το ποιος εγγράφεται και με το ποιος διαγράφεται»…

…απάντησε ο δήμαρχος στην ερώτηση του Αντώνη Πετρόγιαννη, από το «Θάρρος», για το αν η δημοτική αρχή αισθάνεται πολιτική πίεση από την απόφαση του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, να παραπεμφθούν με το αίτημα της διαγραφής τα στελέχη της δημοτικής ομάδας, Γιάννης Μπάκας και Βενετία Λιακουνάκου.
Ο δήμαρχος δεν έκανε κανένα σχόλιο για το «φλερτ» του Γιάννη Μπάκα με τη Χρυσή Αυγή και της Βενετίας Λιακουνάκου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ούτε για τις δηλώσεις τους, με τις οποίες υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με την πολιτική του ξεπουλάει τη χώρα και εξαθλιώνει τους πολίτες.
Αντίθετα ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι οι διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας για τις διαγραφές του Γιάννη Μπάκα και της Βενετίας Λιακουνάκου είναι αδιάφορες για τους πολίτες.
Είπε χαρακτηριστικά: «Με ρωτήσατε αν επηρεάζεται η δημοτική αρχή και σας είπα όχι. Ξέρετε γιατί; Σιγά μην ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος διαγράφεται ή ποιος εγγράφεται. Εδώ ανεβαίνουν 20 άνθρωποι κάθε μέρα οι οποίοι δεν έχουν φαγητό να φάνε. Ο κόσμος έχει ρημάξει από την ανεργία, τα προβλήματα είναι τεράστια, πρέπει βρούμε χρήματα για να αυξήσουμε τις μερίδες στο δημοτικό εστιατόριο, πρέπει να αυξήσουμε τις δυνατότητες του δημοτικού παντοπωλείου. Είναι δυνατόν τώρα να…; Τι μου λέτε, αυτά είναι τα ζητήματα και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία. Σιγά ο κόσμος να μην ασχολείται με το ποιος εγγράφεται και με το ποιος διαγράφεται. Και εγώ ασχολούμαι με τα προβλήματα της κοινωνίας, αυτά που βλέπω καθημερινά και μας έχουν λυγίσει κυριολεκτικά».
Αρχικά πάντως ο δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αρκούμενος να σημειώσει ότι δεν αισθάνεται «απολύτως καμία πίεση και προφανώς και καμία επιρροή. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο επ’ αυτού, είναι μεγάλη εβδομάδα, νηστεία, προσευχή, συγνώμη και τα σχετικά».
Στ.Μ.