Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 17:00

Μπήκε καλοκαίρι και στη "Μαραθόλακκα" παραμένουν πάνω από 5.000 σκουπιδοδεμάτια

ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Περισσότερα από 5.000 είναι τα εγκαταλειμμένα σκουπιδοδεμάτια στη «Μαραθόλακκα» του Ταϋγέτου, τα οποία όσο βρίσκονται εκεί αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για την αποκατάσταση του σκουπιδότοπου…

Ο Δήμος Καλαμάτας με εξώδικη πρόσκληση έχει καλέσει τη «RAM», στην οποία έχει αναθέσει την επεξεργασία των απορριμμάτων, να απομακρύνει τα σκουπιδοδεμάτια εντός 20 ημερών.
Σήμερα επισκέφθηκε τη «Μαραθόλακκα» αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι η «RAM» πράγματι εργάζεται για την επεξεργασία των σκουπιδοδεματίων, όχι όμως με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που επιθυμεί ο Δήμος.
Άφησε λοιπόν να εννοηθεί ότι εάν δεν επιταχυνθούν οι ρυθμοί τότε ο Δήμος θα αποβάλει τη «RAM» και θα αναλάβει ο ίδιος την απομάκρυνση και επεξεργασία των σκουπιδοδεματίων. Η δε δαπάνη θα καλυφθεί από τα χρήματα που υπάρχουν και προορίζονταν για τη «RAM» εφόσον έφερνε εις πέρας τη συγκεκριμένη εργασία.
Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων προχωρούν ικανοποιητικά, γι’ αυτό πρέπει να εκκενωθεί και η «Μαραθόλακκα» ώστε να ενταχθεί και αυτή στο σχετικό πρόγραμμα. Κατά την εκτίμηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αυτή τη στιγμή στη «Μαραθόλακκα» βρίσκονται περισσότερα από 5.000 σκουπιδοδεμάτια, αν και η «RAM» ισχυρίζεται ότι ο αριθμός είναι περίπου 3.000.
Ο αντιδήμαρχος συνοδεύτηκε στη «Μαραθόλακκα» από τον διευθυντή Καθαριότητας και την προϊσταμένη του Τμήματος Κομποστοποίησης και Ανακύκλωσης, Γιάννη Παπαδόπουλο και Κοκκωνία Γιαννοπούλου αντιστοίχως, τον Γιώργο Νταγιόπουλο από τη μείζονα μειοψηφία και τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο από το «Δίκτυο».
Στ.Μ.