Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 15:31

Ο Κώστας Μαργέλης πάει για δήμαρχος Καλαμάτας με υπερκομματικό συνδυασμό

Ο Κώστας Μαργέλης, ενδεχομένως υποψήφιος δήμαρχος, με τον Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχος τα τελευταία επτά χρόνια Ο Κώστας Μαργέλης, ενδεχομένως υποψήφιος δήμαρχος, με τον Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχος τα τελευταία επτά χρόνια

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Ένας χρόνος πριν από τις δημοτικές εκλογές (εφόσον δεν αναβληθούν) και το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Καλαμάτας αρχίζει να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για δημιουργία υπερκομματικής δημοτικής κίνησης με τον Κώστα Μαργέλη…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, νωρίτερα το μεσημέρι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία δημιουργίας «πολυκομματικής κίνησης με ανθρώπους που θεωρητικά ανήκουν σε διάφορες κομματικές παρατάξεις, του κεντροδεξιού και του κεντροαριστερού χώρου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το καλό του Δήμου Καλαμάτας και έχουν τη διάθεση της προσφοράς».
Ο Κώστας Μαργέλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναμειχθεί σε διαδικασίες απονομής κομματικών χρισμάτων και στηρίξεων, αντίθετα αυτά δεν τα επιθυμεί.
Οι δηλώσεις του Κώστα Μαργέλη διαδόθηκαν ταχύτατα, έφτασαν αμέσως και στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, από το οποίο πάντως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απουσιάζει καθώς βρίσκεται στην Αθήνα για υποθέσεις της δημοτικής του αρχής.
Ο Κώστας Μαργέλης ως θεσμικός παράγοντας είναι ιδιαίτερα δραστήριος τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, με θέσεις και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τα κοινωνικά αιτήματα. Βρέθηκε δε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος με τις πρωτοβουλίες του κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς. Σημειώνεται ότι η Καλαμάτα ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα όπου εξεδόθη δικαστική απόφαση που απαγόρευε τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού, μια υπόθεση που χειρίστηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος. Επιπλέον, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του μνημονίου, ιδίως σε ό,τι αφορά τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Στ.Μ.