Πέμπτη, 16 Μαϊος 2013 15:50

"Μουδιασμένη" η αντίδραση του Παναγιώτη Νίκα στην υποψηφιότητα του Κώστα Μαργέλη

"ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΣ"
Κάπως «μουδιασμένη» είναι η αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, απέναντι στην υποψηφιότητα του Κώστα Μαργέλη. Ο Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι είναι νωρίς για να πάρει τις αποφάσεις του. Αντίθετα ο Κώστας Μαργέλης αύριο δίνει συνέντευξη «για την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας»…

«Η άποψή μου είναι ότι για όλα αυτά είναι λίγο νωρίς», σχολίασε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρατηρώντας μάλιστα, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Κώστα Μαργέλη, ότι «δεν καταλαβαίνω το αναγγελία ενδεχόμενης υποψηφιότητας».
Ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ χαίρομαι όταν υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά, ειλικρινά. Χαίρομαι να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και πολλοί υποψήφιοι, το αντιμετωπίζω θετικά».
Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι την απόφασή του θα τη λάβει μαζί με τα μέλη του συνδυασμού του «καμιά εκατοστή μέρες πριν τις εκλογές». Είπε σχετικά: «Οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο σε ένα χρόνο από τώρα, το νωρίτερο. Λοιπόν, δεν γνωρίζουμε ούτε με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι εκλογές. Θα γίνουν όπως ξέρουμε ή θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο; Ένα ψηφοδέλτιο για δημάρχους, ένα ψηφοδέλτιο για δημοτικούς συμβούλους; Υπάρχουν δηλαδή πολλά άγνωστα «Χ» σε αυτή την ιστορία. Ως προς εμένα έχω να σας πω ότι όταν θα φτάσει ο κατάλληλος καιρός, δηλαδή καμιά εκατοστή μέρες πριν τις εκλογές θα καλέσω τους συνεργάτες μου εδώ, θα κουβεντιάσουμε το θέμα και με πολύ υπευθυνότητα θα απευθυνθούμε προς τον κόσμο».
Επίσης σημείωσε ότι «αντίπαλός μας δεν είναι οι οποίες υποψηφιότητες, τι οποίες αντιμετωπίζουμε και με κατανόηση και με ενδιαφέρον και με χαρά. Αντίπαλός μας είναι το έργο το οποίο έχουμε μπροστά μας, το οποίο είναι τεράστιο και το ξέρει ο κόσμος. Ένα έργο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δεν είναι εύκολα, καθόλου εύκολα τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να παλέψουμε με το χρόνο, να ολοκληρώσουμε τα έργα τα οποία έχουμε προαναγγείλει, αυτός είναι ο αντίπαλός μας. Και όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν από τις εκλογές, θα δούμε πότε θα γίνουν λέγω και πάλι, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων στην πόλη και στα χωριά- θα συναποφασίσουμε για την πορεία και για τη δική μας θέση».
Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Μαργέλη, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αύριο, Παρασκευή, στη μία μετά το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υποψηφιότητά του.
Στ.Μ.