Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 16:07

Δεν είπε ονόματα ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ
Και «on camera» ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης, ο οποίος όμως δεν παρουσίασε ακόμη άτομα που πλαισιώνουν την προσπάθειά του…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Κώστας Μαργέλης απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης «σε ανθρώπους καταξιωμένους στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους διαδρομή», «για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα ενωμένο Δήμο, έναν Δήμο που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα είναι ανοιχτός σε όλους».
Πάντως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιάσει και άτομα που στηρίζουν το νέο σχήμα, ενώ δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, επικαλούμενος και την απειρία του.
Ο Κώστας Μαργέλης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στον τόπο μας, είναι καθήκον, υποχρέωση, αλλά και στάση ζωής όλων των ενεργών πολιτών.
Είναι συνειδητή επιλογή, η οποία απορρέει από την επιθυμία, του καθενός χωριστά,  να προσφέρει, να παρέμβει, να δηλώσει «παρών» σε κάθε δημιουργικό κάλεσμα.
Σήμερα, το έτος 2013, πολίτες του Δήμου Καλαμάτας, προερχόμενοι από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, ευαισθητοποιημένοι στα τοπικά προβλήματα και υπερβαίνοντας τις στενές κομματικές περιχαρακώσεις, αναζητούν σχήματα που εκφράζουν την πολυσυλλεκτικότητα και την αυτονομία, προσβλέποντας σε λύσεις του μέλλοντος.
Μου έχει ζητηθεί και είναι πραγματικά τιμή για εμένα να ηγηθώ ενός τέτοιου σχήματος.
Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση, η οποία απαιτεί και επιβάλλει συνεργασίες σε κάθε επίπεδο.
Διαχωριστικές γραμμές, αποκλεισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες δεν έχουν θέση στο νέο διαμορφούμενο τοπίο.
Άνθρωποι με εντιμότητα και γνώση των  προβλημάτων της καθημερινότητας καλούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.
Κομματικές επιλογές, επαγγελματίες πολιτικοί και εκπρόσωποι πάσης φύσεως οικονομικών συμφερόντων δεν έχουν θέση στο νέο σχήμα.
Σχεδιάζεται η επιλογή ενός διαφορετικού μοντέλου συνεργασίας, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, με ισότιμη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων, που στόχος του θα είναι να σταθεί δίπλα στην πληττόμενη κοινωνία, στην εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των αναγκών των πολιτών και στην καθημερινή μέριμνα για την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Δήμος μας διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, μια ανεξάντλητη δεξαμενή γνώσης και εμπειρίας για παραγωγή δημιουργικής πολιτικής, από ανθρώπους καταξιωμένους στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους διαδρομή. Πολλοί από αυτούς, μέχρι σήμερα, έμεναν συνειδητά μακριά από τα «κοινά», μη θέλοντας να εμπλακούν στις κρατούσες μικροπολιτικές αντιλήψεις.
Περιμένουμε και περιμένω όλους αυτούς να συστρατευθούν για να δημιουργήσουμε στον τόπο μας μια σύγχρονη κοινωνία. Μια κοινωνία που θα σέβεται τις αξίες, θα σέβεται το περιβάλλον, μια τοπική κοινωνία που θα παρέχει στους κατοίκους της αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε.
Στόχος θα είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα σέβεται τις τοπικές κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, με σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, όχι μόνο σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της πόλης, αλλά σε όλες τις γειτονιές, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Σε αυτή την υπερκομματική, συλλογική προσπάθεια δεν πρέπει να λείψουν ειδικά οι νέοι άνθρωποι, από τους οποίους ζητούμε να δώσουν τη νεανική τους ορμή, την εξειδικευμένη τους γνώση, αλλά και την ξεχωριστή ποιότητα που τους διακρίνει.
Είμαι πεπεισμένος ότι ήρθε η ώρα της παρέμβασης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας, με σύνεση, εργατικότητα και εντιμότητα, μακριά από κομματικούς εγωισμούς και αγκυλώσεις.
Όλοι μαζί, οφείλουμε να αγωνιστούμε, ανεξάρτητα από πολιτικούς αυτοπροσδιορισμούς, για το συμφέρον αυτού του τόπου, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, για το καλό των παιδιών μας, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Είναι απαραίτητη για το κοινό καλό η προοπτική μιας μεγάλης και δυναμικής κοινωνικής συμμαχίας.
Δεν θα αρχίσουμε, σε καμία περίπτωση από τώρα καμία προεκλογική καμπάνια, με τη συνηθισμένη έννοια. Επιθυμία μας είναι να αναπτυχθεί διάλογος με τους πολίτες, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του προγράμματος, την ιεράρχηση επίλυσης των προβλημάτων και το κυριότερο τη στοχοποίηση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου.
Σας ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας, σας καλούμε να συστρατευθείτε μαζί μας για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα ενωμένο Δήμο, έναν Δήμο που δε θα αποκλείει κανέναν και θα είναι ανοιχτός σε όλους».
Στ.Μ.