Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 03:25

Δεν υπάρχουν ούτε λεφτά ούτε και καταρτισμένοι τεχνικοί για το Μέγαρο Χορού

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ
Το Μέγαρο Χορού είναι έτοιμο, κόστισε περίπου 14.000.000 ευρώ, όμως για τη λειτουργία του δεν υπάρχουν ούτε λεφτά ούτε και προσωπικό που να μπορεί να χειριστεί τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του… Την άλλη εβδομάδα πάντως έρχονται ειδικοί από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,…

…όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να μας δείξουν πως δουλεύουν διάφορα συστήματα στη σκηνή.
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα ούτε και φέτος θα ανοίξει το Μέγαρο Χορού, παρ’ ότι έχει αποπερατωθεί, για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Στέλεχος της δημοτικής αρχής έλεγε χθες ότι μόνο για τη ΔΕΗ το κόστος είναι 3.500 ευρώ ανά λογαριασμό. Παρατήρησε δε ότι επειδή πρόκειται για αίθουσα παραστάσεων χορού, η σκηνή είναι τεράστια και οι θέσεις των θεατών σχετικά λίγες για ένα τόσο μεγάλο κτήριο, κάτι που δεν βοηθάει ώστε να υπάρχουν υψηλά έσοδα από εισιτήρια.
Επίσης φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η προσπάθεια αγοράς από το Δήμο του παλιού κτηρίου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο του Μεγάρου Χορού, ώστε να κατεδαφιστεί και να αναδειχθεί περισσότερο το αρχιτεκτονικό αυτό έργο.
Στ.Μ.