Δευτέρα, 27 Μαϊος 2013 17:35

Αλλαγή φρουράς στην Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων

Ο Κυριάκος Κορτέσης, νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Ο Κυριάκος Κορτέσης, νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Ασφυκτικά πιεσμένοι από την ανεργία ή την αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων, οι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, κατά τη Γενική τους Συνέλευση, το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, συζήτησαν για τον τρόπο αντίδρασής τους. Κατά τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν προέκυψε αλλαγή φρουράς…

…με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Κυριάκο Κορτέση, να εκλέγεται πρόεδρος στη θέση του συναδέλφου του στην ίδια εφημερίδα, Απόστολου Βουλδή. Από τη Μεσσηνία η δημοσιογράφος του «Θάρρους», Βίκυ Βετουλάκη, εξελέγη αντιπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στην ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και ο απερχόμενος διευθυντής της ΕΡΑ Καλαμάτας, Γιώργος Ξιάρχος, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών.
Στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΠΗΝ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, που απεύθυνε στους δημοσιογράφους κάλεσμα αγώνα, τονίζοντας ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει προκειμένου ο δημοσιογραφικός κόσμος να πάρει πίσω όσα εργατικά δικαιώματα του έχουν αφαιρεθεί.
Οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ανεργία, τη μη υπογραφή από τους εργοδότες της συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, την αναρχία, την ασυδοσία και ανυπαρξία δεοντολογίας σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και την ένταξη των δημοσιογράφων των ηλεκτρονικών μέσων στο δημοσιογραφικό ασφαλιστικό φορέα.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει ως εξής: Πρόεδρος Κυριάκος Κορτέσης, αντιπρόεδρος Κατερίνα Μηναδάκη, γενικός γραμματέας Γιώργος Καρβουνιάρης, ταμίας Ζώης Μαρίνος και μέλος Απόστολος Βουλδής.
Στην ΠΟΕΣΥ εξελέγησαν ως αντιπρόσωποι οι: Απόστολος Βουλδής, Λουκάς Μαστής, Νέλλη Κατσαμά, Γεώργιος Κυρούσης, Στέφανος Πολίτης, Νίκος Μανάβης, Φιλήμων Καραμήτσος, Μαρία Μπέλμπα, Βίκυ Βετουλάκη, Αλέκος Ανδρικάκης.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Τύπου έχει ως εξής: Πρόεδρος Μιχάλης Βασιλάκης, γενική γραμματέας Αφροδίτη Τσικριτσή και μέλος Φιλήμων Καραμήτσος.
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος Θανάσης Μπαμπανέβας, αντιπρόεδρος Κώστας Βασιλάκης, γενικός γραμματέας Κώστας Θεοδωρόπουλος, ταμίας Ηλίας Κάνιστρας και μέλος Κυριάκος Κορτέσης.