Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 17:29

Ανακλήθηκε η άδεια και του Σταδίου Παραλίας στο οποίο γίνονται αύριο τα Παπαφλέσσεια!

Ανακλήθηκε η άδεια και του Σταδίου Παραλίας στο οποίο γίνονται αύριο τα Παπαφλέσσεια!

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Το Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας, στο οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αύριο τα Παπαφλέσσεια, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Την ίδια ώρα όμως αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Σταδίου!...

Κανονικά το Στάδιο της Παραλίας πρέπει να κλείσει, διότι, κατά την Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας των αθλητών και των θεατών. Κατά το Δήμο και το Μεσσηνιακό όμως, τα Παπαφλέσσεια δεν γίνεται να αναβληθούν, οπότε «ο Θεός βοηθός» σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό!
Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δημήτρη Πουλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, στέλεχος του Μεσσηνιακού που διοργανώνει τα Παπαφλέσσεια και μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, τόνισε ότι οι αυριανοί διεθνείς αγώνες στίβου όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν αλλά έχει εξασφαλιστεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνουν.
Τον ρωτήσαμε πώς μπορούν να γίνουν αγώνες σε ένα στάδιο η άδεια του οποίου έχει ανακληθεί και η απάντησή του ήταν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πέρα από τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και της γραφειοκρατίας.
Αναζητήσαμε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Γιάννη Αδαμόπουλο, προκειμένου να μας εκθέσει τις απόψεις του, όπως το τηλέφωνο δεν απαντούσε.
Εκτός από το Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας, με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, έχουν ανακληθεί οι άδειες στο Κολυμβητήριο, την Τέντα, το γήπεδο Π. Μπαχάμης, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι ανακαλείται η άδεια και από το γήπεδο Λουκαρέας.
Ακόμη, σήμερα ανακλήθηκαν οι άδειες του κλειστού της Πύλου και των γηπέδων στην Κυπαρισσία, στους Γαργαλιάνους, στην Κορώνη, στο Βλαχόπουλο, στη Χώρα, στην Ανδρούσα, στο Δώριο.
Χθες το «Kalamatajournal.gr» αποκάλυψε ότι ανακλήθηκαν οι άδειες στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, στο νέο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Φιλιατρών, στο γήπεδο Κοπανακίου, στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, στο γήπεδο Μάνεση, στο γήπεδο Βαλύρας, στο γήπεδο Πεταλιδίου, στο γήπεδο Λογγά, στο γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, στο γήπεδο Διαβολιτσίου, στο γήπεδο Καλλιθέας Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο γήπεδο Μεθώνης και στο γήπεδο Στενωσιάς.
Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, την ώρα που «ανέβαινε» στο Διαύγεια η ανάκληση της άδειάς του, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωνε ότι αυτό βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, χάρη στις υπεράνθρωπες, όπως τόνισε, προσπάθειες των εργαζομένων αλλά και του Δημήτρη Πουλόπουλου, τον οποίο και εκθείασε για τη συνεισφορά του.
Σε ό,τι αφορά όμως τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις, οι οποίες υπογράμμισε ότι δεν έχουν καλυφθεί διότι έχει πάψει η χρηματοδότηση από το κράτος. Ανέφερε δε ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναγκάστηκε με αποφάσεις του να ανακαλέσει τις άδειες σε 600 αθλητικές εγκαταστάσεις! Πάντως ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι πολύ γρήγορα, ύστερα από τις παρεμβάσεις που γίνονται, θα ανοίξουν και πάλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις οι άδειες των οποίων έχουν ανακληθεί.
Στ.Μ.