Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 19:59

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Καλαμάτα

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Καλαμάτα

ΑΥΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Στη Μεσσηνία βρίσκεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και αύριο, στις 10 το πρωί, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλεξ. Κουμουνδούρος», για την ασφάλεια τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση…

Νωρίτερα το απόγευμα ο υπουργός εγκαινίασε τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στο Πεταλίδι, ενώ σε λίγο αναμένεται να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Καλαμάτα.
Αύριο το πρωί, πριν από τη σύσκεψη στο Διοικητήριο, θα επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα μιλήσει με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν πέρσι, στην περιοχή της Κηπούπολης, όταν πυροβολήθηκαν από ληστές, τους οποίους εντόπισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.
Αύριο στις οκτώ το βράδυ ο υπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στο «Belvedere Hall» στη Βέργα.
Την Κυριακή το πρωί ο Νίκος Δένδιας θα πάει στην Πύλο και θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη.
Αναλυτικότερα, στην αυριανή  σύσκεψη για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών και  Δασοπυρόσβεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας, και άλλοι Αξιωματικοί.  Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχει  ο Διοικητής 4ης Μεραρχίας,  Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτορείων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων.
Η Καλαμάτα είναι ο τρίτος σταθμός μίας σειράς προγραμματισμένων επισκέψεων, που ξεκίνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τις 17 Μαΐου, σε προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος,  εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.