Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 09:41

Ανοίγουν οι διαδικασίες ενημέρωσης για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τι λέει η διακήρυξη αρχών του νέου, ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ; Τι λένε οι προγραμματικές του θέσεις; Τι λέει το σχέδιο καταστατικού; Τις απαντήσεις θα πάρουν όσοι βρεθούν το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή ενημερωτική εκδήλωση με τον Ανδρέα Καρίτζη και τον Αλέκο Καλύβη…

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Σπύρος Μωρακέας και το στέλεχος του κόμματος, Βασίλης Τσουλάκος, σε συνέντευξη Τύπου κάλεσαν τον κόσμο να λάβει μέρος στις διαδικασίες για την ίδρυση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους να δημιουργήσουν ένα κόμμα πλουραλιστικό και ριζοσπαστικό, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής για την ανατροπή της σημερινής εξουσίας με σκοπό την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική χειραφέτηση του λαού και της χώρας.
Η προσυνεδριακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα. Ο Ανδρέας Καρίτζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο Αλέκος Καλύβης μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μωρακέας, μετά την αποψινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν και άλλες, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επάνω στη διακήρυξη, τις προγραμματικές θέσεις και το καταστατικό, ενώ στο τέλος θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των συνέδρων. Σημειώνεται ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου.
ΑΡΦΑΡΑ
Ο Σπύρος Μωρακέας αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στα Αρφαρά, από το ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Κρίση, παραβατικότητα και τοπική κοινωνία». Η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση θα γίνει στην πλατεία των Αρφαρών, στις 08:30 το βράδυ. Ομιλητές θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σοφία Βιδάλη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Τσουκαλάς.
Στ.Μ.