Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 16:25

Απερίφραστη καταδίκη της κατάργησης της ΕΡΤ από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
Με απερίφραστο τρόπο ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τάσσεται κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ, ενώ υπογραμμίζει τη συμβολή της ΕΡΑ Καλαμάτας στην ενημέρωση και την προβολή της κοινωνικής δραστηριότητας…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι σημείωσε τα εξής: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση στην κατάργηση της ΕΡΤ.
Η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων.
Η ενημέρωση του πολίτη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται  εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών ετών.
Οι περιφερειακές συχνότητες της ΕΡΑ στην Καλαμάτα έχουν διαχρονικά ένα κρίσιμο ενημερωτικό και κοινωνικό ρόλο στην περιοχή μας.
Με τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η πολιτική εξουσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και να ενισχύονται στους πολίτες τα αισθήματα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς την κυβερνητική εξουσία».