Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 06:22

Σε απεργία διαρκείας ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος

Σε απεργία διαρκείας ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος

ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
Σε διαρκή απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τα πόρταλ, τα γραφεία Τύπου μέχρι να ανατραπούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές».