Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 16:31

Συγχαίρει τους απεργούς δημοσιογράφους για το σθένος τους η Ένωση Συντακτών

 Συγχαίρει τους απεργούς δημοσιογράφους για το σθένος τους η Ένωση Συντακτών

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων παραμένει στην πρώτη γραμμή του απεργιακού μας αγώνα μέχρι την ώρα της δικαίωσης. Παραμένει μόνη της, όταν άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς…

…επέλεξαν την λογική της «ολίγον εγκύου» που μεταφράστηκε είτε με την αθόρυβη οπισθοχώρηση τους, είτε με αδυναμία περιφρούρησης της απεργίας, είτε ακόμη και με θολούς ελιγμούς που σταδιακά οδήγησαν στον εκφυλισμό της ίδιας της κινητοποίησης.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ στο σύνολό της στέκεται ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δηλώνει εκ νέου, ότι οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας παραμένουν μαχόμενοι και στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση της Δημοκρατίας.
Εν αναμονή των εξελίξεων που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη, διότι αφορούν αμιγώς την κυρίαρχη αιτία του απεργιακού μας αγώνα που στοχεύει στην κατάργηση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και τις συνεπακόλουθες συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ αποφασίζει ομόφωνα την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
Για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από το Δ.Σ.
Χαιρετίζει όσα ΜΜΕ συμμετείχαν στον αγώνα μας και καταδικάζει τους ελάχιστους σε αριθμό αλλά και ηθικό ανάστημα, που αποφάσισαν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά.
Ευχαριστεί τους συναδέλφους για την ενεργό συμμετοχή τους στις πρωτόγνωρες για τη ιστορία του κλάδου μας κινητοποιήσεις. Αναγνωρίζει το σθένος τους να αντισταθούν στις πρωτοφανείς πιέσεις που δέχτηκαν χωρίς να υποκύψουν και διαβεβαιώνει ότι όσοι αποδειχθεί ότι δεν έπραξαν αναλόγως, θα τύχουν της αντιμετώπισης που προβλέπει το Καταστατικό της Ένωσής μας.