Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 21:42

Σύσκεψη σωματείων στο Νοσοκομείο για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Αύριο, Τετάρτη, στις επτά το απόγεμα, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των σωματείων, για την αποτροπή του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής. Οι διοργανωτές, απαντώντας σε όσους λένε ότι στη δημοκρατία δεν μπορεί να εμποδίζονται εκδηλώσεις κομμάτων, τονίζουν ότι «και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν δημοκρατικά όταν έψηναν ανθρώπους στους φούρνους...»

Τη σύσκεψη έχει οργανώσει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, γι’ αυτό και θα γίνει στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
Οι διοργανωτές σημειώνουν σχετικά: «Στις 3 και 4 Αυγούστου το ναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» επιδιώκει να πραγματοποιήσει Φεστιβάλ νεολαίας στην Καλαμάτα.
Επιδιώκουν άραγε να γαλουχήσουν τη νεολαία με τις «υψηλές» αξίες απ' τις οποίες εμπνέονται;
Τις αξίες του ρατσισμού, του μίσους και της ξενοφοβίας;
Τις αξίες, ας πούμε, του να προδίδεις τους συμπατριώτες σου που εναντιώνονται στον κατακτητή της χώρας σου, να είσαι ρουφιάνος, κουκουλοφόρος, Ταγματασφαλίτης; Ξέρει καλά ο λαός πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού.
Μήπως επιδιώκουν να προπαγανδίσουν το υψηλό ιδεώδες του ψητού ανθρώπινου κρέατος, όπως ο μέντοράς τους Αδόλφος Χίτλερ που έψηνε στο φούρνο συνανθρώπους μας;
Ή μήπως θα τιμήσουν το δικτάτορα Μεταξά που και επί εποχής του άνθισαν τα κολαστήρια της εξορίας για τους «αντιφρονούντες»;
Θα υπερασπιστούν άραγε τους «άτεγκτους, περήφανους και εντιμότατους» απριλιανούς δικτάτορες που όμως λίγο μετά την αυτοαναγόρευσή τους στα ανώτατα αξιώματα αποφάσισαν τριπλασιασμό των μισθών τους από το υστέρημα του κοσμάκη; Ή μήπως θα υμνήσουν τον αδιάφθορο Γεώργιο Παπαδόπουλο που κατοικούσε βέβαια σε βίλα ιδιοκτησίας Ωνάση έναντι συμβολικού αντιτίμου και καλούσε να προσφέρει στους εφοπλιστές γη και ύδωρ;
Δεν είναι περίεργο. Και σήμερα τα ίδια λένε και πιστεύουν. Όπως ψήφισαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ και ζήτησαν μείωση της φορολογίας των εφοπλιστών έτσι «ψάχνουν δουλειά σε έλληνες» με 18 ευρώ μεροκάματο και άνευ ασφάλισης βέβαια, προκειμένου οι επιχειρηματίες να κερδίζουν αβίαστα όλο και περισσότερο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
Είναι πολέμιοι του εργατικού κινήματος και φανατικά ενάντιοι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και δικαίωμα.
Δηλώνουμε καθαρά πως είμαστε ενάντιοι στην απαράδεκτη αξίωση για Φεστιβάλ της ΧΑ στην Καλαμάτα και καλούμε κάθε σωματείο και συνδικάτο να πάρει ανάλογη απόφαση. Κι ας μην σπεύσουν να υπερασπιστούν κάποιοι το δήθεν δικαίωμα της ΧΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί ας θυμηθούν: Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν δημοκρατικά όταν έψηναν ανθρώπους στους φούρνους...
Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα της Μεσσηνίας σε σύσκεψη την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας».