Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 16:17

Δήμαρχος: Η υγεία είναι στη χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι θυμόμαστε

Παναγιώτης Νίκας και Μανώλης Μάκαρης Παναγιώτης Νίκας και Μανώλης Μάκαρης

Ο Μ.ΜΑΚΑΡΗΣ ΣΤΟΝ Π. ΝΙΚΑ
«Ειλικρινά λυπούμαι για το γεγονός ότι η υγεία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ή είναι στη χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια», είπε νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά…

τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του Νομού.
Ο κ. Μάκαρης επισκέφθηκε τον δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και στην υγεία. Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχουν τεράστια κενά ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και ειδικότερα, τουλάχιστον το 35% των θέσεων είναι κενές. Επίσης, σημείωσε ότι οι εφημερίες «δεν είναι ασφαλείς» διότι υπάρχουν κλινικές που εφημερεύουν χωρίς να υπάρχει γιατρός αντίστοιχης ειδικότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο κ. Μάκαρης, είναι οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο να υποστηρίξει ένα άλλο ακόμη πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο. Αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της ασφάλειας και των κλοπών που σημειώνονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο θέμα του μικρού αριθμού συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να κατευθύνεται όλο και περισσότερος κόσμος στο Νοσοκομείο, όπως και στην αναγκαιότητα κατασκευής και λειτουργίας Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη της Καλαμάτας.
Ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σχετικά με τη συγκεκριμένη κατάσταση, παρ’ότι, όπως αναγνώρισε, δεν της έχει εκχωρηθεί η θεσμική αρμοδιότητα που θα έπρεπε.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αφού τόνισε ότι τον λυπεί η κατάσταση που παρουσιάστηκε, σημείωσε πως οι Δήμοι δεν έχουν ούτε λόγο ούτε ρόλο για τα θέματα της υγείας, αν και επεσήμανε πως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε αποδεκτό το αίτημά του για την συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων και ενός εκπροσώπου των ΟΤΑ.
Τέλος παρατήρησε ότι η υπάρχουν τομείς, όπως η υγεία, που πρέπει να προστατεύονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ ανακοίνωσε πως θα θέσει τα ζητήματα που παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Στ.Μ.