Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 16:16

Απελπισμένοι οι επαγγελματίες απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΑΕΕ

Θανάσης Βασιλόπουλος, Χρήστος Κοτταρίδης, Θεόδωρος Μπαζίγος και Γιώργος Καπερώνης Θανάσης Βασιλόπουλος, Χρήστος Κοτταρίδης, Θεόδωρος Μπαζίγος και Γιώργος Καπερώνης

ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ
Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Καλαμάτα, προχώρησε σήμερα η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, που υποστηρίζει ότι η ρύθμιση των χρεών είναι ανεφάρμοστη και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους οφειλέτες…

Η Ομοσπονδία συνέταξε και επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην οποία σημειώνονται τα εξής: «Τα συνεχή φορολογικά μέτρα, με τα κάθε είδους χαράτσια που έχουν επιβληθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο των Ελλήνων, με τις συνεχείς αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και συγχρόνως με τις  μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχουν ως επακόλουθο να μειώνεται συνεχώς ο τζίρος των μικρομεσαίων καταστημάτων από την ανυπαρξία πελατών και να βλέπουμε καθημερινά λουκέτα στα καταστήματα, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που αντιμετωπίζουν.
Από σίγουρες πηγές σας ενημερώνουμε ότι κατά μέσο όρο πάνω από το 50% των συναδέλφων έχει σταματήσει να πληρώνει τις συνδρομές του προς τον ΟΑΕΕ, ενώ στη Μεσσηνία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 45%.
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν φέρει αδυναμία στην πληρωμή των εισφορών, φτάνοντας το έλλειμμα του ταμείου μας πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επί πλέον ένα εκατομμύριο συναδέλφων μας με τις οικογένειες τους παραμένουν χωρίς ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Και το καταπληκτικό είναι ότι όποιοι οφείλουν τους χρεώνουν εκτός της συνδρομής τους και την περίθαλψη που δεν έχουν!
Η καταρράκωση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας αλλά και της ανθρώπινης υπόστασής μας, από τα χρέη προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό σε πολλούς επιχειρηματίες, που μπροστά σε αυτό το τρομακτικό αδιέξοδο τους φτάνουν στο έσχατο σημείο του παραλόγου των πράξεών τους αυτοκτονώντας!
Έτσι, προκειμένου να μαζέψουν τα αμάζευτα φέρνουν πρόταση διακανονισμού για τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, η οποία είναι τουλάχιστον ανεφάρμοστη με τα μέτρα είσπραξης που προτείνουν.
Για να ισχύσει η συγκεκριμένη ρύθμιση θέτει αυστηρούς όρους και μεγάλες προκαταβολές, με υποθήκη όλων των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων, με υπεύθυνη δήλωση του 105 και βέβαια όχι αυτών που είναι ήδη ενυπόθηκα! Και μάλιστα ρυθμίζονται τα χρέη μόνο μέχρι τις 31-12-2012 και να μην έχουν άλλες οφειλές στην εφορία και στο ΙΚΑ!
Η αδυναμία είναι προφανής για να υπαχθεί κάποιος σε αυτού του είδους τις ρυθμίσεις. Σίγουρα αφορά ελάχιστους αν όχι κανέναν από τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Όλα τα παραπάνω μέτρα μόνο απελπισία στους ήδη απελπισμένους συναδέλφους μας μπορούν να φέρουν. Φτάνει πια! Με αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα ρύθμισης που εξαγγέλθηκαν δεν πρόκειται να σωθούν ούτε οι επαγγελματίες ούτε και το ασφαλιστικό μας ταμείο, που διαρκώς θα αυξάνεται το έλλειμμά του!
Εάν θέλετε πραγματικά να σωθούν οι επιχειρήσεις αυτές με τους επαγγελματίες που έχουν φτάσει στον πάτο και κυριολεκτικά στενάζουν και βράζουν από θυμό και αγανάκτηση και να επέλθει ειρήνη, θα πρέπει, για να μπούνε σε κάποια ρύθμιση, να αποσυρθεί πάραυτα αυτός ο νόμος φονιάς με όλα τα ανεφάρμοστα δικαιολογητικά που τους ζητούν.
Προτείνουμε οποιαδήποτε χρέη υπάρχουν μέχρι τέλος Ιουνίου του 2013 να μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι 100 δόσεις, ανάλογα του οφειλόμενου ποσού και σε όποιο Οργανισμό θέλουν να έχουν άμεση προτεραιότητα χωρίς υπεύθυνες δηλώσεις και κουραφέξαλα».