Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 02:10

"Με τον κ. Δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μας αδικάει όλους εμάς"!

"Με τον κ. Δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μας αδικάει όλους εμάς"!

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ
Με μια ιδιαίτερα γλαφυρή επιστολή τους προς τους δημοτικούς συμβούλους, οι τσιγγάνοι από τα Παλιάμπελα διαμαρτύρονται για την απομάκρυνσή τους από την περιοχή. «Γνωρίζουτε ότι εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε μ’ αυτούς στη Μπιρμπίτα; Είναι σα να σας πούμε μεις τραβάτε να μείνουτε στη Τουρκιά»…

…λένε οι τσιγγάνοι, που υπογραμμίζουν ότι είναι γέννημα θρέμμα της Καλαμάτας ωστόσο εκδιώκονται, ενώ αντίθετα οι τσιγγάνοι της περιοχής πίσω από το Πολυκλαδικό, που έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, παραμένουν στην περιοχή τους.
Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παύλος Γκρέκης, που τόνισε ότι οι τσιγγάνοι που απομακρύνονται από τα Παλιάμπελα είναι Καλαματιανοί και διαφώνησε κατηγορηματικά με το «πέταγμά τους στη Μπιρμπίτα».
Οι τσιγγάνοι στο κείμενό τους προς τους δημοτικούς συμβούλους, που έχει την υπογραφή «Οικογένειες Αναστασόπουλοι και γαμπροί. 100 άτομα», σημειώνουν τα εξής: «Είμαστε οι οικογένειες Αναστασόπουλοι που μένουμε στο Ξερό Γήπεδο (στα Παλιάμπελα) γέννημα-θρέμμα της Καλαμάτας γενεές ολάκερες.
Με τον κύριο Δήμαρχο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και μας αδικάει όλους εμάς.
Μας διώχνει από το γήπεδο να πάμε στη Μπιρμπίτα (Εσείς δεν ξέρουτε ποιοι μεινέσκουνε εκεί; Μόνο εμείς του ξέρουμε;) Από την Αγ. Τριάδα όμως δεν τους πειράζουτε γιατί είναι το χτήμα στο Υπ. Εργασίας.
Μας κοροϊδεύει και πάλι ο κ. Δήμαρχος, εκεί δεν είναι Καλαμάτα; Εμείς χαλάμε τα σχέδια;
Γνωρίζουτε ότι εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε μ’ αυτούς στη Μπιρμπίτα; Είναι σα να σας πούμε μεις τραβάτε να μείνουτε στη Τουρκιά.
Εμείς ζητάμε, να μείνουμε σε δημοτικό οικόπεδο στη Καλαμάτα, πως θα πηγαίνουνε τα παιδιά μας στο σχολείο;
Για να σας τα κάνανε εσάς αυτά!
Να σκεφτούτε τι θα αποφασίσουτε».
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: «Αποξηλώνουν τις παράγκες που είχαν κατασκευάσει παρανόμως, σε δημοτικό χώρο στα Παλιάμπελα Αγίας Τριάδος, οι αθίγγανοι που διέμεναν εκεί. Για την ελευθέρωση του δημοτικού αυτού χώρου, που προορίζεται για την κατασκευή αθλητικού κέντρου, έχουν εκδοθεί 14 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής. Ο Δήμος Καλαμάτας επεδίωξε τη συνεννόηση με τους αθιγγάνους, χορηγώντας τους παρατάσεις τις οποίες ζήτησαν, ενώ επέμεινε στην αποχώρησή τους, την οποία έχει κατοχυρώσει με τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής».