Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 16:12

Πνευμονολογικό Τμήμα και Ιατρείο Μαστού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πνευμονολογικό Τμήμα και Ιατρείο Μαστού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Καλύτερη νοσηλεία για τους ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα και αποσυμφόρηση της πραγματικά αφόρητης κατάστασης στις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αυτά τα αποτελέσματα αναμένεται ότι θα δώσει η σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης του Νοσοκομείου για…

…τη δημιουργία Ειδικού Πνευμονολογικού Τμήματος 10 κλινών.
Η διοίκηση όμως έχει αναλάβει και άλλη μια μεγάλη προσπάθεια, την ίδρυση Ιατρείου Μαστού, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 10 Ιούλη.
Για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να λειτουργήσουν αυτά τα δύο νέα, σημαντικά και απαραίτητα τμήματα ενημέρωσε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος.
Όπως επεσήμανε, ο φάκελος για την ίδρυση του Πνευμονολογικού Τμήματος βρίσκεται προς έγκριση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα εγκριθεί η ίδρυση του Τμήματος, τονίζοντας ότι είναι σημαντική αρωγή που δίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελας, προς τον οποίο εξέφρασε και τις ευχαριστίες του.
Ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι σήμερα στο Νοσοκομείο υπηρετούν πέντε πνευμονολόγοι συν ένας επικουρικός, ενώ ενδιαφέρεται να μετατεθεί εδώ ένας ακόμη από το Νοσοκομείο της Νάουσας. Ως εκ τούτου τόνισε ότι υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό για τη λειτουργία του Τμήματος.
Όσον αφορά το Ιατρείο Μαστού, ο κ. Μπέζος σημείωσε πως η λειτουργία του θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες και πως οι κύριοι στόχοι του θα είναι η πρόληψη και η διάγνωση.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου υπογράμμισε ότι με τα δύο αυτά τμήματα το νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, σε μια εποχή όπου οι μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, αν δεν βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι πρόσφατα η λειτουργία της δεν ήταν σταθερή ενώ τώρα και οι έξι κλίνες της βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.
Στ.Μ.