Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 16:03

Ένα σπουδαίο ταλέντο της Τζαζ με υποτροφία στο καλύτερο κολλέγιο του κόσμου

ΑΡΙΩΝ ΓΥΦΤΑΚΗΣ
Όταν το καλύτερο μουσικό κολλέγιο του κόσμου σου προσφέρει υποτροφία τότε δεν είσαι απλά καλός και ταλαντούχος αλλά ξεχωριστός, ίσως μοναδικός. Ο 18χρονος Αρίων Γυφτάκης, ετοιμάζεται να φύγει στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του από…

…το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο Berklee, το καλύτερο μουσικό κολλέγιο του κόσμου, σε ό,τι αφορά τη Τζαζ, που βρίσκεται στη Βοστόνη.
Για τον αποχαιρετισμό του Αρίωνα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες τζαζ, η πρώτη αύριο, Τετάρτη, το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας και η δεύτερη την Πέμπτη, στις πηγές του Πάμισου στον Άγιο Φλώρο.
Ο Αρίων Γυφτάκης πέρσι το καλοκαίρι παρακολούθησε σεμινάριο τζαζ, όπου οι εκπρόσωποι του Berklee τον άκουσαν και αποφάσισαν όχι μόνο να τον δεχτούν ως φοιτητή αλλά και να του προσφέρουν υποτροφία!
Το όργανό του είναι το κόντρα μπάσο, ωστόσο έχει πολύ υψηλό επίπεδο και στο βιολί, στο πιάνο και σε άλλα όργανα.
Για τον Αρίωνα μίλησαν σήμερα με τα καλύτερα λόγια ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Διονύσης Μαλλούχος, και ο υπεύθυνος του Τμήματος Τζαζ στο ΔΩΚ, Σύλβιος Σύρρος. Ο ίδιος ο νεαρός μουσικός ευχαρίστησε θερμά το Δημοτικό Ωδείο και τη «Φάρις», κυρίως όμως τον καθηγητή του Σύλβιο Σύρρο.
Σε ό,τι αφορά τις συναυλίες που θα γίνουν αύριο και την Πέμπτη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, ο Διονύσης Μαλλούχος, ο Σύλβιος Σύρρος και ο Αρίων Γυφτάκης, επεσήμαναν ότι αύριο στο λιμάνι θα παίξει ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, σε ό,τι αφορά τη Τζαζ, ο Γιώργος Κοντραφούρης. Στα τύμπανα θα είναι ο Αναστάσης Γούλιαρης και στο κόντρα μπάσο ο Αρίων Γυφτάκης. Την Πέμπτη στις πηγές του Πάμισου θα παίξει το σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Jazz Steps.
Στ.Μ.