Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 02:45

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από το Συνδικάτο Υπαλλήλων

Κώστας Πετρόπουλος και Θοδωρής Λυριτζής Κώστας Πετρόπουλος και Θοδωρής Λυριτζής

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η κυβέρνηση νομοθετεί την καταστροφή χιλιάδων μικρών εμπόρων, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Θοδωρής Λυριτζής και Κώστας Πετρόπουλος. Καλούν σε αντίδραση…

«Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν  ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Λυριτζής, ενώ ο Κώστας Πετρόπουλος ανέφερε: «Η εφαρμογή της 7ημερης βδομάδας για τα εμπορικά καταστήματα θα οδηγήσει στην οικονομική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν μπορούν να δουλεύουν εφτά ημέρες την εβδομάδα επί 12 ώρες την ημέρα. Στη βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα, με αποτέλεσμα τη σίγουρη χρεοκοπία των μικρών εμπόρων. Στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα με χρέη και υποχρεώσεις στους ήδη επιβαρυμένους μικρέμπορους».
Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κάλεσαν τα σωματεία του κλάδου να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες μαζί με τους εργαζόμενους για να εκφραστεί η κοινή απάντηση στην ενιαία επίθεση μονοπωλίων και κυβέρνησης.
Για το ίδιο θέμα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος και το μέλος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, με επιστολή τους καλούν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να πάρει θέση για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων.
Στην επιστολή σημειώνουν: «Μετά τον ορυμαγδό των νέων μέτρων που ρημάζει κυριολεκτικά την ζωή μας  κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να μας  δώσουν το τελειωτικό χτύπημα καταργώντας την κυριακάτικη αργία.
Με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί  να πάρει  πίσω ότι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στην βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν  ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους,  να σαρώσουν  στην κυριολεξία τα δικαιώματα  ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Για τον σκοπό αυτό ζητάμε την άμεση σύγκληση της διοίκησης του  εργατικού Κέντρου  με σκοπό να πάρει  θέση εναντία στην κατάργηση  της Κυριακάτικης αργίας  και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων».