Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 16:31

Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ζητούν τη συμμετοχή την απεργία της Τρίτης

Παναγιώτης Στέφανος, Σωτηρης Τσώνης, Παναγιώτης Κάρκαλης Παναγιώτης Στέφανος, Σωτηρης Τσώνης, Παναγιώτης Κάρκαλης

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις, η κατάργηση υπηρεσιών, όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση των πολιτών αλλά θα την κάνουν ακόμη πιο δραματική. Αυτό τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, που κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τρίτης…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και Παναγιώτης Στέφανος αντίστοιχα, καθώς και ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτης Κάρκαλης, ζήτησαν από τον κόσμο να απεργήσει και να προσέλθει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί κάτω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
Ο Σωτήρης Τσώνης τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα που θίγουν όλους τους εργαζόμενους και δεν αφορούν μόνο τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επέρριψε τις ευθύνες στην τρόικα, λέγοντας ότι εκείνη πιέζει την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που καταργεί την Κυριακάτικη αργία για τα εμπορικά καταστήματα, τονίζοντας ότι και αυτό το μέτρο θα αποβεί σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, διότι για τη μειωμένη κίνηση φταίει η έλλειψη χρημάτων και όχι το ότι ο κόσμος δεν έχει χρόνο για να πάει να ψωνίσει.
Ο Παναγιώτης Κάρκαλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα έρθει όλων η σειρά και πως δεν θα σταματήσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στους δημοτικούς αστυνόμους και στους σχολικούς φύλακες.
Ο Παναγιώτης Στέφανος σημείωσε ότι μόνο του το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που επιβάλλει τα συγκεκριμένα μέτρα αλλά χρειάζεται την κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας.
Στ.Μ.