Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 16:32

Εγκαίνια επί εγκαινίων προγραμματίζονται στην Καλαμάτα για το επόμενο διάστημα

ΓΕΦΥΡΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ,
Β’ ΚΑΠΗ, ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ
Πολλή «δουλειά» περιμένει τους πολιτικούς, τους πολιτευτές και διάφορους άλλους παράγοντες το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς διοργανώνεται σειρά εγκαινίων στην Καλαμάτα, στα οποία καλούνται να παραβρεθούν και να επικοινωνήσουν με τον κόσμο… Έρχονται και οι εκλογές…
Η αρχή θα γίνει το Σάββατο, με τα εγκαίνια της θεμελίωσης στη μεγάλη γέφυρα του Νέδοντα, υποέργο του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δεν θέλησε το μεσημέρι να δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εγκαινίων, παραπέμποντας στο υπουργείο Υποδομών και σχολιάζοντας ότι δεν έχει σκοπό ο Δήμος να οικειοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους ένα τόσο μεγάλο έργο που γίνεται από την πολιτεία. Η σημείωσή του αυτή προφανώς ήταν και μια έμμεση αιχμή προς τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο ίδιος διέσωσε το συγκεκριμένο έργο.
Τα επόμενα εγκαίνια θα γίνουν στις 15 Μάρτη και θα αφορούν το καινούργιο κτήριο του Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, στη Ράχη. Ο κ. Νίκας σημείωσε το μεσημέρι ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό έργο. Στην ουσία, θα είναι ένα πολιτιστικό κέντρο, ανέφερε, με αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 300 ατόμων. Τέτοια αίθουσα δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην περιοχή και, όπως παρατήρησε, η δημιουργία της είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκαινιαστεί η έναρξη των ανασκαφικών εργασιών στην Αρχαία Θουρία. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι αναμένεται, για το σκοπό αυτό, η επίσκεψη της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Σημειώνεται, ότι για να συνεχιστούν οι ανασκαφές ο Δήμος Καλαμάτας προθυμοποιήθηκε να διαθέσει ένα ποσό, ενώ αντίστοιχο ποσό θα καταβληθεί και από το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί.
Η πιο λαμπρή τελετή εγκαινίων, όμως, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο. Θα είναι τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού και, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος, θα έρθουν πρωθυπουργοί, υπουργοί Πολιτισμού και άλλοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες.
Τα εγκαίνια θα γίνουν με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος τις συνεννοήσεις.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι το θέμα του Μεγάρου Χορού αποτέλεσε κεντρικό αντικείμενο συζήτησης και στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τόνισε ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά.
Επιπλέον, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί από τη Βουλή η ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα αναλάβει τη λειτουργία του Μεγάρου χορού. Για το σκοπό αυτό πρόσθεσε ότι έχει στενή συνεργασία και με τον πρώην δήμαρχο και πρώην υπουργό Πολιτισμού, κ. Μπένο.
Στ.Μ.