Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 17:51

Του παίρνουν για το δρόμο 2.146 τετραγωνικά και για τα 1.651 δεν τον αποζημιώνουν…

ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
Του απαλλοτριώνουν, με αναγκαστικό τρόπο, έκταση 2.146 τετραγωνικών μέτρων, όμως για τα 1.651 τ.μ. δεν δικαιούται καμία αποζημίωση! Με απόφασή του το Πρωτοδικείο Καλαμάτας διέταξε την αποβολή του συγκεκριμένου ιδιώτη από την απαλλοτριωμένη γη του…

Πρόκειται για τον δικηγόρο της Καλαμάτας, Βασίλη Δημαρέση, που χάνει τη γη του προκειμένου να ολοκληρώσει ο «Μορέας» τα έργα που συνδέονται με την περιμετρική της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, για την αποβολή του δικηγόρου από την απαλλοτριωμένη ιδιοκτησία του, δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ο Βασίλης Δημαρέσης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ενώ βεβαιώνεται ότι έχει παρακατατεθεί η αποζημίωση, εντούτοις έχει κατατεθεί μόνο το ¼ ή το 1/5 αυτής και ενώ η αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ παρακατατέθηκαν 31.000 ευρώ. Ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά το τεκμήριο ωφέλειας, χωρίς δικαστική απόφαση και ότι κακώς χρεώνεται για συμμετοχή στις δαπάνες της απαλλοτρίωσης. Ότι καθίσταται αδύνατη η διέλευση των υδάτων, ότι το ακίνητο γίνεται μη οικοδομήσιμο και ότι ενώ συνόρευε με δημοτικό δρόμο τώρα δεν συνορεύει. Ότι αποκρύπτεται πως ο δρόμος που θα διέλθει από το απαλλοτριωθέν οικόπεδο θα βρίσκεται σε βάθος 18 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, γι’ αυτό και απαιτείται η λήψη μέτρων αντιστήριξης, προκειμένου να προστατευθεί η ιδιοκτησία του. Ότι το δικαστήριο πρέπει να απόσχει από την έκδοση απόφασης και να διαβιβάσει το έγγραφο των προτάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες, εφόσον με αυτό καταγγέλλονται αξιόποινες πράξεις, κ.ά
Το δικαστήριο απαντάει σε μια προς μία στις παρατηρήσεις του δικηγόρου, τονίζοντας ότι πολλές από αυτές αφορούν άλλα δικαστήρια και όχι τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Στ.Μ.