Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 21:29

Το Επιμελητήριο καλεί τους επαγγελματίες να ρίξουν τις τιμές μετά τη μείωση του ΦΠΑ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
Να ρίξουν οι επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού τις τιμές τους σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του ΦΠΑ, ζητάει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, που εκφράσει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις με το συγκεκριμένο φόρο, μιλώντας μάλιστα για «προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού»…

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την εξαγγελία και την προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας, για μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από 1η Αυγούστου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.
Ουσιαστικά αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο που θα οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Εφ’ όσον μετά την εφαρμογή του μέτρου τα έσοδα από τον ΦΠΑ εστίασης, εξελιχθούν θετικά, πρέπει να παραμείνει στο 13% και ταυτόχρονα να εξεταστούν μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να φροντίσουν ώστε η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% να περάσει στο σύνολο της στις τελικές τιμές των προϊόντων, δηλαδή στους καταναλωτές.
Επειδή, για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στην εφαρμογή του, κρίνεται η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της εστίασης.
Σαν Επιμελητήριο προτείνουμε την προσπάθεια καθιέρωσης ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο αυτόν που ισχύει στις ανταγωνίστριες χώρες.
Πιστεύουμε στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Χώρα και αναμένουμε στο αίτημα μας που αφορά τα ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση του».