Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 02:08

Ο Σπύρος Μωρακέας καταδίκασε το σύνθημα "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς"

ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» είναι διχαστικό, αποπροσανατολιστικό και απερίφραστα καταδικαστέο, δήλωσε ο Σπύρος Μωρακέας, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο σύνθημα τον προκάλεσε ο Γιάννης Μπάκας…

… δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, που φέρεται ως φίλα προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή.
Κατά τη βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε στη μεγαλειώδη, όπως τη χαρακτήρισε, αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα. Με αφορμή αυτή τη διαδήλωση ο κ. Μπεχράκης κατάθεσε πρόταση ώστε το Πάρκο του Λιμενικού να ονομαστεί, σε λίγο καιρό που το Λιμενικό Ταμείο θα γίνει Δημοτικό, «Πάρκο Λιμενικού-Μάης 1934». Επισημαίνεται ότι στις 9 Μάη 1934 δολοφονήθηκαν στο λιμάνι απεργοί λιμενεργάτες που υπερασπίζονταν τα δικαιώματά τους.
Με αφορμή όμως την αναφορά για τη μεγαλειώδη διαδήλωση, ο Γιάννης Μπάκας ζήτησε από το Σταμάτη Μπεχράκη ή το σύμβουλο του «Δικτύου», Σπύρο Μωρακέα, να τοποθετηθούν για το σύνθημα που ακούστηκε σε αυτή «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς».
Ο Σπύρος Μωρακέας απάντησε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα δεν είναι της αριστεράς, αντίθετα το φώναζαν άνθρωποι που συμμετείχαν σε γιορτές μίσους για τα γεγονότα του Μελιγαλά και ακολούθως το φώναζαν και κάποιοι αναρχοαυτόνομοι φοιτητές. Ο δημοτικός σύμβουλος πρόσθεσε ότι το σύνθημα αυτό παραπέμπει σε ανώμαλες εποχές και σήμερα αξιοποιείται στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τον αποπροσανατολισμό και το διχασμό του λαού που ενωμένος πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή των μνημονίων. Κλείνοντας ο Σπύρος Μωρακέας σημείωσε ότι όσοι χρησιμοποιούν το σύνθημα αυτό «δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να παίζουν το παιχνίδι του διχασμού και της εμφυλιοπολεμικής αναμόχλευσης».
Στ.Μ.