Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 03:55

Εμφράγματα στη Λαιίκων με τη λειτουργία της περιμετρικής οδού Καλαμάτας

ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ
Κάπως αργά διαπίστωσαν στο Δήμο Καλαμάτας ότι η οδός Λαιίκων δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τη μεγάλη αύξηση της κίνησης που αναμένεται ότι θα προκαλέσει η λειτουργία της περιμετρικής οδού…

Για τη λύση του προβλήματος ο Δήμος Καλαμάτας θα επιδιώξει τη σύνδεση της περιμετρικής οδού με τον περιφερειακό δρόμο στα Πλακωτά. Θα ζητήσει δε την υποστήριξη για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων του υπουργείου Υποδομών και του Μορέα, που κατασκευάζει την περιμετρική και στη συνέχεια θα την εκμεταλλεύεται.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με αιρετούς συνεργάτες του και με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Τζαμουράνη, επισκέφθηκαν το σημείο όπου θα γίνει ο κόμβος της Λαιίκων. Εκεί ο δήμαρχος δήλωσε ότι «η οδός Λαιίκων δεν μπορεί να σηκώσει όλη την κίνηση των οχημάτων, ιδίως προς Καλαμάτα» και ανήγγειλε ότι θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Καλαμάτα.
Με την ευκαιρία ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο κόμβος της Λαιίκων είναι ένα σημαντικό έργο της περιμετρικής οδού, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό αλλά μπήκε εκ των υστέρων, ύστερα από ενέργειες της δημοτικής του αρχής.
Ο κ. Νίκας ανέφερε επίσης ότι έχει πέσει έξω το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η περιμετρική μέχρι τον κόμβο Καρέλια θα δινόταν στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υποστήριξε όμως ότι η αιτία της μη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων είναι οι καθυστερήσεις στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Σημειώνουμε ότι για τις καθυστερήσεις διεξάγεται έρευνα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ο οποίος, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, διερευνά εάν υπαίτιες των καθυστερήσεων είναι Υπηρεσίες του Δημοσίου.
Πάντως ο δήμαρχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε ένα χρόνο θα λειτουργεί το έργο της περιμετρικής στο σύνολό του και τόνισε ότι το όφελος για την Καλαμάτα θα είναι μεγάλο.
Στ.Μ.