Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 04:24

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε στους Γερμανούς πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε στους Γερμανούς πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας

ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ
Εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και των δημοτών, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει ζητήσει από τα τέλη Μάη συνεργασία με τη Γερμανική περιοχή Σβέμπις Χαλ, για σειρά ζητημάτων, ανάμεσα στα οποία και η διαχείριση σκουπιδιών. Η Γερμανοί αποδέχτηκαν το πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας που τους πρότεινε ο δήμαρχος…

«Ευχαριστώ πολύ για τη φιλική επιστολή Σας από 27 Μαΐου 2013, όπως επίσης για το κείμενο του πρωτοκόλλου πρόθεσης συνεργασίας. Με το περιεχόμενο αυτού του πρωτοκόλλου συμφωνώ πλήρως και το αποδέχομαι ευχαρίστως. Εξ ονόματος του Landkreis Swabisch Hall αλλά και προσωπικά εκφράζω για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου για τη μέχρι τώρα δημιουργική ανταλλαγή απόψεων. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνέχιση και εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας υπό την έννοια της ανταλλαγής αυτοδιοικητικής τεχνογνωσίας με το Δήμο Καλαμάτας» έγραψε στον δήμαρχο Καλαμάτας ο πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της Σβέμπις Χαλ, Γκέρχαρντ Μπάουερ.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας υπενθυμίζεται πως, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Γερμανικού Συμβουλίου (ανήκει στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης) της Γερμανίας στο Δημαρχείο, την Κυριακή των Βαΐων, είχε συμφωνηθεί η εξέταση της συνεργασίας επί των θεματικών πεδίων: προώθηση τουριστικών ανταλλαγών, προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, προώθηση επενδύσεων, προώθηση αγροτικών προϊόντων, μεταφορά τεχνογνωσίας για βελτίωση - από οικονομικής και οικολογικής απόψεως - των επιδόσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και μεταφορά τεχνογνωσίας για τη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της Γερμανίας γίνεται κομποστοποίηση των οργανικών και καύση των υπολειμμάτων.
Στ.Μ.