Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 03:39

Ο Σαμαράς θα βρει στην Αμερική τους Μεσσήνιους διασπασμένους

Ο Βασίλης Μπεμπόνης δεξιά Ο Βασίλης Μπεμπόνης δεξιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣ. ΜΠΕΜΠΟΝΗ
Δεν αναγνωρίζει ο Βασίλης Μπεμπόνης, πρόεδρος της ιστορικής Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, τη λεγόμενη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και τον νέο της πρόεδρο, Θεόδωρο Τζαλαλή. Το χάσμα στις τάξεις της Ομοσπονδίας δείχνει πλέον αγεφύρωτο και ομογενειακές πηγές λένε ότι η κατάσταση αυτή έχει έρθει στη γνώση και του Μεσσήνιου πρωθυπουργού, που την…

…Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αμερική για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και προφανώς θα επιδιώξουν να τον δουν και πρόσωπα της ομογένειας.
Σε επιστολή του ο Βασίλης Μπεμπόνης εξηγεί στους αξιωματούχους της Παμμεσσηνιακής ότι το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν σχεδόν δέκα ημέρες στην Καλαμάτα έγινε κατά παράβαση των καταστατικών διατάξεων, δεν έχει καμία νομιμοποίηση και οι αποφάσεις του δεν ισχύουν. Αντίθετα σημειώνει ότι το κανονικό συνέδριο της Παμμεσσηνιακής θα γίνει στο τέλος Οκτώβρη και τις αρχές Νοέμβρη στο Σικάγο.
Σχολιάζει ότι όλες αυτές οι αντικαταστατικές πράξεις δυσφήμισαν την ιστορική Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία και την εξέθεσαν σοβαρά στους εκπροσώπους των αρχών της Μεσσηνίας και γενικά στους Μεσσήνιους.
Η επιστολή του Βασίλη Μπεμπόνη απευθύνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (όχι αυτού που εξελέγη στο πρόσφατο συνέδριο της Καλαμάτας) και στους προέδρους των Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας. Έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την ενότητα στην Ομοσπονδία μας και να αναζητήσουμε λύση στη διαφωνία που είχε προκύψει για τον  τόπο διεξαγωγής του 35ου Συνεδρίου μας  ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Τζαλαλής και ορισμένα μέλη μας επέμεναν στην πραγματοποίηση του στην Ελλάδα.
Καταπατώντας το Καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, αγνοώντας τη συλλογική απόφαση της πλειοψηφίας των Συλλόγων μας για πραγματοποίηση του Συνεδρίου στις Η.Π.Α. στο τέλος Οκτωβρίου‐αρχές Νοεμβρίου και ενεργώντας ως “πρόεδρος” ο  κ. Τζαλαλής συγκάλεσε με αυθαίρετο τρόπο συνέδριο για τις 26 και 27 Ιουλίου 2013 στην Καλαμάτα.  Τελικώς πραγματοποιήθηκε αντί για συνέδριο μία τρίωρη συνάντηση 36 ατόμων σε σχολική αίθουσα της Καλαμάτας στις 27 Ιουλίου 2013.
Η συνάντηση αυτή δε συνιστά συνέδριο για τους ακόλουθους λόγους:
‐Οι 10 Σύλλογοι που υποτίθεται ότι εκπροσωπήθηκαν δεν έστειλαν την οικονομική εισφορά τους ως όφειλαν βάσει του Καταστατικού.
‐Δεν συμμετείχαν ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας, ο Ταμίας και οι  Πρόεδροι των Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Επισημαίνεται ότι με εξαίρεση την κ. Γκρόσσο, ουδείς  πρόεδρος Συλλόγου των Η.Π.Α. δεν συμμετείχε δια φυσικής παρουσίας, (η παρουσία της κυρίας Γκρόσσο, έγινε με προσωπική απόφαση χωρίς να ενημερώσει ή να ρωτήσει σχετικά το Σύλλογό της, Finikouda‐Lahanada, Chicago ενώ τρεις πρόεδροι των Καναδικών Συλλόγων που υποτίθεται ότι συμμετείχαν δεν παρέστησαν κι αυτοί).
‐Δεν συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από Συλλόγους παρά μόνο 36 συμπατριώτες μας οι περισσότεροι εκ των οποίων έτυχε να παραθερίζουν στη γενέτειρα.
Επισημαίνεται ότι δύο από τους φερόμενους ως συμμετέχοντες Συλλόγους δεν υφίστανται στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης Νομικά. Εκ των υπολοίπων Συλλόγων που «συμμετείχαν» οι 6 είναι Σύλλογοι του Καναδά ενώ η εκπροσώπηση των τριών Αμερικανικών Συλλόγων που αναφέρουν ότι συμμετείχαν δεν ήταν νόμιμη. Κι αυτό διότι δέχθηκαν συμμετοχές και υποψηφιότητες δια αλληλογραφίας (γεγονός που δεν προβλέπεται από το Καταστατικό μας). Υπενθυμίζουμε ότι ο  πρόεδρος της Messinian Benevolent Association «Aristomenis» Σταύρος Γιαννόπουλος μας είχε δηλώσει γραπτώς την αδυναμία του Συλλόγου του να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Καλαμάτα, απόφαση που για άγνωστους λόγους στη συνέχεια αναίρεσε.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν ο διασυρμός της ιστορικής μας οργάνωσης με δυσφημιστική πληρωμένη καταχώρηση στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» και αποστολή δελτίων Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε που έκαναν λόγο για «διάσπαση» της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά αλλά και διασυρμό στις Τοπικές Αρχές και τους συμπατριώτες μας στη γενέτειρα σε μία κρίσιμη εποχή για όλους. Μετά μάλιστα τη συνάντηση αυτή εξέδωσαν νέο Δελτίο Τύπου ‐χωρίς να κοινοποιηθεί στα μέλη της Ομοσπονδίας‐ ανακοινώνοντας ότι το επόμενο «συνέδριο» θα πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ ή στο Τορόντο!
Όλες οι παραπάνω αυθαίρετες και αντικαταστατικές ενέργειες, συντονισμένες από τον κ. Τζαλαλή με Ελληνο‐Καναδικά μέλη του Δ.Σ. της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά προσβάλουν τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας.
Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά θα πραγματοποιήσει το 35ο Συνέδριό μας στις 31 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου 2013 στο Σικάγο με σκοπό την επαναφορά της τάξης και ομόνοιας στους κόλπους της και τη συνέχιση της ιστορικής προσφοράς της στον Ελληνισμό.
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την επόμενη τηλεφωνική συνεδρίασή μας ώστε να καθορισθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για συμμετοχή των νέων μας».