Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 18:00

Αργούν οι πολεοδομικές μελέτες λόγω ελλείψεων στις γεωλογικές μελέτες!

ΒΕΡΓΑ, ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ,
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΜΠΑΡΙΑΜΑΓΑ 
Δυστυχώς δικαιώνεται ο γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος, για τις ενστάσεις του σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή Καλαμάτας στην ανάθεση εκπόνησης των γεωλογικών μελετών, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να εγκριθούν οι πολεοδομικές μελέτες στη Βέργα, τη Μικρά Μαντίνεια, το Ασπρόχωμα και το Μπαριάμαγα (Κηπούπολη).
Το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναγνώρισε ότι οι γεωλογικές μελέτες χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία ζητάει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να προχωρήσει στη συνέχεια στην έγκριση των πολεοδομικών μελετών.

Επιπλέον, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι συμπληρωματικά στοιχεία απαιτούνται από το υπουργείο και για την οριοθέτηση των ρεμάτων στη Βέργα και τη Μικρά Μαντίνεια και για το σκοπό αυτό ο Δήμος θα αναθέσει σε ειδικό επιστήμονα να προβεί στη σχετική εργασία.
Επίσης, ο κ. Νίκας, που το πρωί συντόνισε σύσκεψη για τα πολεοδομικά θέματα, τόνισε πως έδωσε εντολή σε μηχανικούς του Δήμου να μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και να βοηθήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προωθηθούν τα ζητήματα των πολεοδομικών μελετών.
Ακόμη, ο Δήμος Καλαμάτας ακολουθεί το δρόμο που άνοιξε ο γειτονικός Δήμος Μεσσήνης, όσον αφορά στην πολεοδόμηση περιοχών. Όπως, λοιπόν, η Μεσσήνη προχωράει στην πολεοδόμηση της Μπούκας, έτσι και ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για την πολεοδόμηση στην ανατολική παραλία, σε έκταση 380 στρεμμάτων, και στα Πλακωτά, σε έκταση 230 στρεμμάτων.
Μέχρι το καλοκαίρι, είπε ο δήμαρχος, θα έχει δημοπρατηθεί η ανάθεση των πολεοδομικών μελετών για τις δύο αυτές μικρές περιοχές.
Στ.Μ.