Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 19:05

Δουλειά θα ζητήσουν στα εγκαίνια της γέφυρας οι εργατοτεχνίτες της Καλαμάτας

ΔΕΙΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ 
Και οι άνεργοι εργατοτεχνίτες σιδήρου-μπετόν θα δώσουν το «παρών» στην τελετή που θα γίνει το Σάββατο για τη θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη.
Ωστόσο, οι εργατοτεχνίτες δεν θα πάνε για να χειροκροτήσουν, αλλά για να ζητήσουν δουλειά, δεδομένου ότι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, έχουν πολύ καιρό να κάνουν έστω λίγα μεροκάματα και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα προς το ζην.

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Σιδήρου Μπετόν Καλαμάτας, Μεσσηνίας και ευρύτερης περιφέρειας, έχει αυτή την ώρα Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου επικρατεί μεγάλη απογοήτευση, επειδή δε φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση και οι ελπίδες για μεροκάματα είναι λίγες.
Εκείνο που περιμένουν με αγωνία είναι εάν θα προσληφθούν ντόπιοι εργατοτεχνίτες στη γέφυρα του Νέδοντα και γενικότερα στον περιμετρικό δακτύλιο. Φαίνεται, όμως, να είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, διότι ο "Μορέας" έχει παραχωρήσει σε άλλες εταιρίες, με τις οποίες συνεργάζεται, την κατασκευή του έργου και οι εταιρίες αυτές έχουν το δικό τους προσωπικό, το οποίο δε φαίνεται να αποδέχονται να αντικαταστήσουν με ντόπιους εργαζόμενους.
«Είναι δυνατόν να γίνονται έργα δίπλα από τα σπίτια μας και να μη μας παίρνουν στη δουλειά; Πως θα ζήσουμε; Έχουμε παιδιά να ταΐσουμε και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα», λένε οι εργατοτεχνίτες.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι εκπρόσωποι του Σωματείου είχαν επαφές με τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτη Νίκα και Στάθη Αναστασόπουλο αντίστοιχα, από τους οποίους ζήτησαν να παρέμβουν, ώστε στα έργα των Δήμων τους να απασχολούνται οι ντόπιοι εργάτες. Οι δήμαρχοι έδειξαν κατανόηση και διαβεβαίωσαν ότι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να αναγκάσουν τους εργολάβους να επιλέξουν τους ντόπιους για δουλειά.
Στ.Μ.