Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 18:44

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ
Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, διοργανώνει για το απόγευμα τις Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Ο δε Νίκος Πατσαρίνος, εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με ερώτησή του καλεί…

…το Σώμα να ζητήσει τη μη εμπλοκή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Συρία και φυσικά να μην αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των επιτιθέμενων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας «καλεί όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18:30 σε αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας». Τα αιτήματα είναι «Όχι, στην εμπλοκή της Ελλάδας στην στρατιωτική επίθεση των Αμερικανών και των προθύμων συμμάχων τους εναντίον του συριακού λαού. Όχι στη χρησιμοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας για τις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών. Όχι στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να προσφέρει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας ως βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών».
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι και πρέπει να παραμείνει ως αεροδρόμιο για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.
Ο Νίκος Πατσαρίνος, περιφερειακός σύμβουλος εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», στην ερώτησή του προς το Σώμα σημειώνει: «Προτού καλά – καλά αποφασίσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις ΗΠΑ, πώς και με ποιον τρόπο θα επιτεθούν στη Συρία, η κυβέρνηση φρόντισε μέσω των 2 επικεφαλής της (κ. Σαμαρά και Βενιζέλο πρωθυπουργό και Υπ. Εξωτερικών) να δεσμευτεί ότι θα διαθέσει τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Σούδας γι’ αυτό το σκοπό. Μάλιστα αυτά χωρίς να τηρείται κάθε δημοκρατική θεσμική διαδικασία και λειτουργία, όπως η Βουλή και η ενημέρωση της αντιπολίτευσης.
Έτσι μάθαμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα χρησιμοποιηθεί ως βάση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Επειδή πιστεύουμε ότι:
Το συμφέρον της χώρας μας είναι να μην εμπλακεί σε κανένα πόλεμο που αφορά την εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής.
Διαχρονικά η περιοχή μας έχει δείξει τις φιλικές της διαθέσεις μέσω αδελφοποιήσεων και συνεργασιών με αυτές τις χώρες.
Τα αεροδρόμια της χώρας μας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές επιθετικές επιχειρήσεις αλλά αντίθετα να αξιοποιούνται για την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη τώρα ο τόπος μας. Εξ άλλου προγραμματίζονται αντίστοιχα έργα γι’ αυτό το σκοπό σ’ αυτό το αεροδρόμιο.
Συμφωνείτε ότι, με αφορμή την απειλούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία πρέπει να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας και να καλέσουμε την κυβέρνηση α) να μην επιτρέψει την εμπλοκή της χώρας μας και β) να αποσύρει κάθε δέσμευση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που αφορά αυτό τον σκοπό;».