Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 21:33

Χωρίς κατασταλτικά μέτρα δεν θα φύγουν οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα, λέει ο Δήμος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΝΙΚΑ 
Να κινήσουν τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής, καλεί ο Δήμος Καλαμάτας τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που έχουν καταληφθεί από τσιγγάνους, στην Αγία Τριάδα.
Επιπλέον όμως, υπαινίσσεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αποτελεσματική και ότι αυτό που χρειάζεται είναι η δραστηριοποίηση κατασταλτικού μηχανισμού!
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή της Αγίας Τριάδας και ακολούθως εκδόθηκε από το γραφείο του η εξής ανακοίνωση: «Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Αθίγγανοι, παράνομα εδώ και δεκαετίες, έχουν καταλάβει το χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σωρεία προβλημάτων από την κατάληψη των ιδιοκτησιών, τον αποκλεισμό των δρόμων και τις κλοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, πέρα από τους αυτονόητους κινδύνους για την υγεία.

Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει αγώνα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, αλλά είναι ευνόητο πως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, γιατί δεν διαθέτει κατασταλτικούς μηχανισμούς, δήλωσε ο Δήμαρχος.
Ως προς τα μέτρα από πλευράς Δήμου, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες διοικητικής αποβολής για τους Αθίγγανους, που είναι εγκατεστημένοι σε ιδιόκτητους χώρους, και σύντομα κατατίθενται προσφυγές για διοικητική αποβολή, για όσους έχουν καταλάβει πρανή και πεζοδρόμια.
Καλούνται και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να πράξουν ανάλογα, γιατί ο Δήμος δε νομιμοποιείται να προσφύγει και για αυτούς».