Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 16:12

Σε κατάληψη έξι Λύκεια που επιχειρείται να λειτουργήσουν σε γειτονικά σχολεία

Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Πλατάρο Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Πλατάρο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Ι. ΠΛΑΤΑΡΟΣ - Β. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί έξι Λύκεια της Καλαμάτας, τα οποία ωστόσο επιχειρείται να λειτουργήσουν, από αύριο, σε γειτονικά τους σχολικά κτήρια. «Παρεμποδίζεται η δημόσια λειτουργία της εκπαίδευσης αλλά…

…εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν», δήλωσε στο «KalamataJournal» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πλατάρος. Ο δε πρόεδρος των εκπαιδευτικών στην Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, τόνισε ότι οι καταλήψεις υπονομεύουν τον απεργιακό αγώνα του κλάδου του και δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καθηγητές σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουν τους μαθητές να προβούν σε τέτοιες κινητοποιήσεις.
Υπό κατάληψη από μαθητές βρίσκονται το 1ο, το 2ο και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, καθώς και το 1ο, το 3ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.
Ο κ. Πλατάρος είπε ότι η Διεύθυνση έχει αποφασίσει την αλλαγή του ωραρίου στα υπό κατάληψη σχολεία και ειδικότερα την έναρξη των μαθημάτων στις τρεις μετά το μεσημέρι. Και επειδή τα συγκεκριμένα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη τα μαθήματα θα γίνονται στα πλησιέστερα σχολικά κτήρια στα οποία δεν έχουν εκδηλωθεί μαθητικές κινητοποιήσεις.
Ο διευθυντής σημείωσε ότι οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από αύριο, Τρίτη. Αρχικά καταβλήθηκε προσπάθεια να λειτουργήσουν τα υπό κατάληψη σχολεία από σήμερα, ωστόσο δόθηκε αναβολή για αύριο, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι καθηγητές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, κ. Γεωργιόπουλος, δήλωσε ότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πρόθεση της Διεύθυνσης να αλλάξει το ωράριο στα υπό κατάληψη σχολεία και να μεταφέρει τα μαθήματα σε γειτονικά σχολικά κτήρια. Όπως σημείωσε, αφενός πρέπει να διερευνηθεί εάν υπάρχει νομικό έρεισμα για να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση και αφετέρου υπάρχουν διάφορα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Επιπλέον ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι οι καταλήψεις υπονομεύουν τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί την ώρα που ο κλάδος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, η οποία έκρινε τα αιτήματά τους ως δίκαια, αυτές οι κινητοποιήσεις μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα σε ορισμένους να ισχυριστούν ότι οι καθηγητές βάζουν τώρα μπροστά τους μαθητές. Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ επέμεινε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν προτρέπουν τους μαθητές να προβούν σε καταλήψεις, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι η κατάληψη είναι παράνομη πράξη.
Στ.Μ.