Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 15:52

Οι μετέωροι εργαζόμενοι του Sprider αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους

Οι μετέωροι εργαζόμενοι του Sprider αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Αγώνα δρόμου κάνουν οι 18 μετέωροι εργαζόμενοι του Sprider Καλαμάτας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους μετά την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας…

Οι εργαζόμενοι κινούνται νομικά προκειμένου να δεσμεύσουν το εμπόρευμα του καταστήματος στην Καλαμάτα μέχρι να τους καταβληθούν οι δύο μισθοί που τους οφείλονται, καθώς και οι αποζημιώσεις τους.
Οι 18 εργαζόμενοι του Sprider Καλαμάτας ενημερώθηκαν χθες το απόγευμα, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ότι η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της. Μάλιστα, νόμιμος εκπρόσωπός της βρισκόταν στο κατάστημα και με εξουσιοδότηση που διέθετε παρέλαβε τις εισπράξεις της ημέρας και διάφορα φορολογικά στοιχεία.
Άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα περιλάμβανε λίστα με το εμπόρευμα του καταστήματος της Καλαμάτας, προφανώς για να γίνει η παραλαβή του κάποια στιγμή. Οι εργαζόμενοι ωστόσο απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει απογραφή από τους ίδιους και σε περίπτωση που η λίστα της εταιρείας είναι λανθασμένη ή αναληθής μπορεί να βρεθούν άδικα εκτεθειμένοι οι ίδιοι.
Οι 18 εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί στον εργατολόγο της Καλαμάτας, Τάσο Ορφανό, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος από χθες το απόγευμα, ενώ άμεσα, όπως μας είπαν, εκδηλώθηκε η συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Σήμερα το πρωί τους επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», Σταμάτης Μπεχράκης αλλά και ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Νίκος Πατσαρίνος.
Σημειώνεται ότι απλήρωτη από την εταιρία επί μήνες είναι και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου.
Όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι, περίμεναν ότι θα εξελίσσονταν κάπως έτσι τα πράγματα, δεδομένου ότι εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι εισπράξεις καταθέτονταν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι σε λογαριασμούς της εταιρείας, πιθανότατα λόγω του φόβου κατασχέσεων.
Επίσης τόνισαν ότι η εταιρεία έκανε πολύ μεγάλους τζίρους το διάστημα που λειτούργησε Bazaar, ωστόσο οι εργαζόμενοι «δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στην τσέπη μας»…
Στ.Μ.