Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 16:05

Ο Γκούμας επιδιώκει να προκαλέσει εκλογές στο Επιμελητήριο υποστηρίζει ο Σαραντέας

Δημήτρης Αδαμόπουλος, Σωτήρης Σαραντέας και Τάσος Μαρκόπουλος Δημήτρης Αδαμόπουλος, Σωτήρης Σαραντέας και Τάσος Μαρκόπουλος

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Για αθέμιτες και κακόβουλες πρακτικές, που τελικά στρέφονται κατά της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας και της ανάπτυξης του τόπου, κατηγορεί τον Γιώργο Γκούμα ο γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Σωτήρης Σαραντέας…

Ο Γιώργος Γκούμας είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Σωτήρης Σαραντέας ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος Γκούμας επιδιώκει να προκαλέσει εκλογές «με σκοπό την κατάκτηση της πολυπόθητης "καρέκλας" του προέδρου». Επιπλέον, ο γραμματέας υπογραμμίζει την προσφορά του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιώργου Καραμπάτου, ο οποίος πρόσφατα, όπως πρώτο έγραψε το «KalamataJournal», παραιτήθηκε από σύμβουλος του Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα, σε ανοιχτή επιστολή του Σωτήρη Σαραντέα σημειώνονται τα εξής: «Σε συνέχεια δημοσιεύσεων στον τοπικό τύπο, με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, επιθυμώ ως Γ.Γ. της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου να πληροφορήσω τους αναγνώστες σας για τα εξής:
Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου που απέστειλε το Επιμελητήριο, σύμφωνα με την ισχύουσα επιμελητηριακή νομοθεσία, οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στο κοινό, δικαίωμα όμως να ομιλούν και να παρεμβαίνουν, έχουν αποκλειστικά και μόνο τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. κάτι που αγνόησε ο παριστάμενος στη συνεδρίαση επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», αλλά μη εκλεγείς στις επιμελητηριακές εκλογές κ. Γ. Γκούμας, ο οποίος παρενέβαινε στη συζήτηση με επιθετικότητα, ύβρεις και ειρωνικές αιχμές κατά του Προεδρείου, το οποίο έχει κατά Νόμο την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης. Η συμπεριφορά αυτή φόρτισε την ατμόσφαιρα, πυροδοτώντας ορισμένα μέλη του Δ.Σ. και παρεμποδίζοντας τη συνεδρίαση, η κατάσταση δε εκτραχύνθηκε σε σημείο που αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη και δυστυχώς επαναλαμβανόμενη τακτική εκ μέρους του κ. Γ. Γκούμα, ο οποίος, αν και γνωρίζει τους κανόνες λειτουργίας του Επιμελητηρίου (υπήρξε παλαιότερα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής), επιμένει να τους αγνοεί προκλητικά και να συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως αρχηγός του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», ιδιότητα που παύει να υφίσταται μετά τη λήξη των εκλογών σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία. Η αρχηγική αυτή συμπεριφορά φαίνεται και από το λυπηρό αυτό συμβάν αλλά και από την πίεση την οποία ασκεί στους εκλεγέντες συμβούλους του συνδυασμού του για παραίτηση, με σκοπό (τι άλλο;) την κήρυξη εκλογών στο Επιμελητήριο και την κατάκτηση της πολυπόθητης «καρέκλας» του Προέδρου.
Η μοναδική εξήγηση για τη συμπεριφορά του κ. Γ. Γκούμα είναι επομένως η δυσαρέσκειά του που δεν επανεξελέγη. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι αυτό τον ωθεί να παρεμποδίζει τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και να επηρεάζει αρνητικά τους εκλεγέντες συμβούλους του συνδυασμού του, οι οποίοι παραμένουν απόμακροι και εκ προοιμίου απορρίπτουν αντιμετωπίζοντας με καχυποψία κάθε πρόταση που κατατίθεται υπέρ της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας. Υπακοή στις τακτικές του κ. Γ. Γκούμα, αμηχανία ή αδιαφορία; Ουδείς γνωρίζει, πλην των ιδίων.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ανατρεπτικές και σπασμωδικές ενέργειες του κ. Γ. Γκούμα και όσων τις ασπάζονται δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την παρούσα διοίκηση του Επιμελητηρίου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. από τον σκοπό για τον οποίο εκλέχθηκαν και το χρέος τους προς την επιχειρηματική κοινότητα. Ούτε οι λασπολογίες απ’ όπου κι αν προέρχονται μπορούν να αμαυρώσουν και να απαξιώσουν το εξαίρετο έργο της προηγούμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω επί Προεδρίας Γ. Καραμπάτου. Η εμπιστοσύνη μου στο όραμα αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου για τη Μεσσηνία, που πήρε σάρκα και οστά τα προηγούμενα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να είναι επωφελής για τους επιχειρηματίες αρκεί να υπάρχει θέληση και φιλότιμο, με ώθησε να συμμετέχω και στη σημερινή διοίκηση και να αφιερώνω χρόνο και ενέργεια εις βάρος των λοιπών υποχρεώσεών μου.
Το έργο αυτό δυστυχώς παραμένει μετέωρο και αναξιοποίητο εξαιτίας αθέμιτων και κακόβουλων πρακτικών -όπως αυτή του κ. Γ. Γκούμα- οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση τον εμπνευστή του Γ. Καραμπάτο, υποβάθμισαν τα 2 τελευταία χρόνια τον επιμελητηριακό θεσμό και αναστέλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια όσων πασχίζουν για ένα καλύτερο αύριο της επιχειρηματικότητας χωρίς να εστιάζουν την προσοχή τους σε μια «καρέκλα». Συμβάντα όπως το προχθεσινό και νοοτροπίες όπως αυτή του κ. Γ. Γκούμα δεν πρέπει να λειτουργούν ως τροχοπέδη στην πορεία των υγιώς σκεπτόμενων συμβούλων, των υγιώς σκεπτόμενων Μεσσήνιων, που κοιτάζουν μπροστά και δεν επηρεάζονται από τακτικές που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές παρωχημένες εποχές.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Σωτήρης Σαραντέας
Γ.Γ. Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Μεσσηνίας»