Ο κίνδυνος πλημμύρας του αεροδρομίου και της Διασποράς επισημάνθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την αποτροπή πλημμυρών από έντονα ή ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το πολεμικό αεροδρόμιο από τον Πάμισο, στον οποίο υπάρχει πυκνή βλάστηση από καλαμιές, επεσήμανε εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, ενώ για την επικινδυνότητα του Άρι μίλησε ο ίδιος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.
Όπως σημείωσε μάλιστα ο δήμαρχος, πρόσφατα πέρασε στις αρμοδιότητες των Δήμων και η ευθύνη για τα ποτάμια, παρ’ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για να ανταποκριθεί σε αυτή την αρμοδιότητα.
Πάντως ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι θα ζητήσει από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να γίνει στον Άρι ο απαιτούμενος καθαρισμός, ενώ για τον Πάμισο διευκρίνισε ότι αρμόδιος είναι ο γειτονικός Δήμος Μεσσήνης.
Σημειώνεται ότι το 2006 ο Πάμισος υπερχείλισε και προκάλεσε πλημμύρα που απείλησε τόσο το αεροδρόμιο ενώ έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Στ.Μ.