Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 22:41

Ένας "μαιευτήρας" για το ΠΑΣΟΚ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΟΔΥΣΣΕΑ
ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Έναν «μαιευτήρα» χρειάζεται για νέο πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο χειρουργός στο επάγγελμα βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης, σε συνέντευξη που έδωσε για να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης και του κόμματός του.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι εκείνο που χρειάζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η κοινωνία από το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα νέο «πολιτικό εγχείρημα». Τόνισε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να εμπνεύσει για αυτό το εγχείρημα και, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ο νέος πρόεδρος του κόμματος πρέπει να λειτουργήσει ως «μαιευτήρας που θα εκμαιεύσει το πολιτικό εγχείρημα».
Εμμέσως προκύπτει ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν θεωρεί ως ιδανικές επιλογές, για την αρχηγία του κόμματος, εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη που φέρονται ως επικρατέστερα για την προεδρία.

Σημείωσε, πάντως, ότι ο ίδιος θα συμμετέχει με νηφαλιότητα στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα, εάν οι επιλογές που γίνουν είναι σε αντίθεση με την άποψη που έχει για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.
«Το βασικό ζητούμενο είναι να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ τη σοσιαλιστική του ταυτότητα σήμερα», σημείωσε ο βουλευτής και, εξειδικεύοντας, ανέφερε ότι «πρέπει να προσδιορίσουμε την αντιπαράθεσή μας με το διεθνές χρηματιστηριακό σύστημα, πρέπει να πάμε κόντρα στην πελατειακή αντίληψη που δεσπόζει σήμερα, πρέπει να προσεγγίσουμε το κομμάτι της κοινωνίας που παραδοσιακά αντιπροσωπεύουμε». Αναφορικά με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για τη διαδικασία εκλογής της ηγεσίας και κατάρτισης του προγράμματος, ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, εκφράζοντας όμως ενστάσεις για τη συγκρότηση των επιτροπών για την αξιολόγηση και για το πρόγραμμα από έξι υπουργούς. Τόνισε ότι οι υπουργοί έχουν άλλο ρόλο και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο. Άλλωστε, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να καταγραφεί το τι συνέβη με το κόμμα και ποιο θα είναι το πρόγραμμά του και όχι να γίνει ένας απολογισμός αποκλειστικά για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ του ανασχηματισμού της και της συγκρότησής της με 10-15 υπουργούς, που θα εκπροσωπούν ισομερώς τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Επιπλέον, για τη κυβέρνηση τόνισε ότι δεν είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, τα οποία έχουν ισομερή ρόλο σε αυτή.
Όσον αφορά το θέμα της μείωσης του κατώτερου μισθού, ο Οδυσσέας Βουδούρης διαφώνησε με το ενδεχόμενο να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση από μόνη της, τονίζοντας ότι η αποστολή της είναι άλλη. Εμμέσως πλην σαφώς, σημείωσε ότι δεν θα ψηφίσει ενδεχόμενη τέτοια πρόταση, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι «δεν μπορούμε να συμφωνούμε με την κάθε πρωτοβουλία του κάθε Λουκά Παπαδήμου», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου διατύπωσε παρόμοια θέση στους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.
Στ.Μ.