Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 22:14

"Πλυντήριο των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ." είπε ο Γιάννης Μανώλης

Νίκος Φωτέας, Γιάννης Μανώλης και Θύμιος Δρόσος Νίκος Φωτέας, Γιάννης Μανώλης και Θύμιος Δρόσος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Εγώ, που είμαι της λαϊκής δεξιάς, μεγάλωσα με το φόβο μην έρθει η αριστερά και χάσουμε το σπίτι μας και τώρα ο κόσμος χάνει το σπίτι του από τη δεξιά του κ. Σαμαρά»… Τάδε έφη ο Γιάννης Μανώλης, που περιόδευσε σήμερα στην Καλαμάτα, ως εκπρόσωπος του νέου κόμματος Νέα Μέρα (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση)…

Το νέο κόμμα ιδρύθηκε τον Ιούλιο, πρόεδρός του είναι ο βουλευτής Χρήστος Ζώης και το Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει την προγραμματική του συνδιάσκεψη στην Αθήνα.
Τον Γιάννη Μανώλη συνόδευσαν ο Νίκος Φωτέας, υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (και επικεφαλής της «Πρωτοπορίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας), και ο Θύμιος Δρόσος, υπεύθυνος του πολιτικού προγράμματος και επίσης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανώλης, η Νέα ΜΕΡΑ είναι κόμμα αντιμνημονιακό, που θέλει τη χώρα στο ευρώ αλλά δεν θεωρεί το ευρώ αυτοσκοπό. Ο δε Θύμιος Δρόσος σημείωσε ότι η Νέα ΜΕΡΑ τοποθετείται στον πολιτικό χώρο μεταξύ της «δημοκρατικής δεξιάς» και της «πατριωτικής κεντροαριστεράς» και ειδικότερα επεσήμανε ότι το κόμμα του θέλει να εκφράσει τη «λαϊκή δεξιά» του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ο Γιάννης Μανώλης σημείωσε ότι τη λύση στη χώρα δεν μπορούν να τη δώσουν το μνημόνιο και οι δανειστές αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική πέραν του μνημονίου και υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση.
Ερωτηθείς εάν η Νέα ΜΕΡΑ έρχεται να εκφράσει το χώρο που εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Γιάννης Μανώλης σχολίασε δηκτικά ότι «το να λέει κανείς όχι στο μνημόνιο είναι το πιο εύκολο. Εμείς δεν λέμε απλά όχι αλλά παρουσιάζουμε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουν απλά το μνημόνιο αλλά δεν μας λένε που θα πάμε την επόμενη ημέρα».
Ο Γιάννης Μανώλης αναφέρθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και στρογγυλεύει τις θέσεις του σχετικά με το μνημόνιο και τους δανειστές. Πάντως μίλησε και για τη θεωρία των δύο άκρων χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη.
Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος της Νέας ΜΕΡΑΣ τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει «μεγάλη κολοτούμπα». Ήδη, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση από εκεί που διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα τώρα διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οριζόντια μέτρα.
Πάντως ο κ. Μανώλης υποστήριξε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα τα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, όπως έχουν κάνει και όλες τις προηγούμενες φορές, προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση και να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, γιατί, όπως είπε, πολλοί από τους βουλευτές είναι ανεπάγγελτοι και εάν δεν εκλεγούν ξανά δεν θα έχουν δουλειά.
Η μόνη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε εκλογές, είπε ο κ. Μανώλης, είναι να δημιουργηθεί ατύχημα με υποθέσεις ενδεχόμενων σκανδάλων στις οποίες εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ. «Φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πάρει εγγυήσεις» για την παροχή προστασίας από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που προκύψει τέτοιο ζήτημα, είπε ο κ. Μανώλης, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι λειτουργεί ως πλυντήριο των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ».
Ο εκπρόσωπος της Νέας ΜΕΡΑΣ σχολίασε ότι έχει δικαίωμα να ασκεί σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, γιατί έχει περάσει τη ζωή του σε αυτό το κόμμα και επειδή στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τόνισε ότι έκανε τη Ν.Δ. να μην είναι πλέον το κόμμα της «λαϊκής δεξιάς».
Σημειώνεται ότι ο κ. Μανώλης με τον κ. Φωτέα και τον κ. Δρόσο το πρωί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας και είχαν επαφές με τον διοικητή κ. Μπέζο, τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Μάκαρη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Πουρνάρα. Ακολούθως επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο και είχαν συνεργασία με τον πρόεδρό του κ. Μανιάτη, ενώ τέλος επισκέφθηκαν το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
Στ.Μ.