Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 15:54

Το «Μένουμε Ελλάδα» και πάλι στην Καλαμάτα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 
Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καλαμάτας βρισκόταν το πρωί το συνεργείο της ταξιδιωτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα», που προβάλλεται στη μία κάθε μεσημέρι από το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ. Το συνεργείο παίρνει πλάνα και συνεντεύξεις από πρόσωπα και παράγοντες της Καλαμάτας, με σκοπό να περιγράψει στους τηλεθεατές εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν την περιοχή ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από το Δημαρχείο, συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, που αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας, στις ομορφιές της, στη δημιουργικότητα του επιχειρηματικού κόσμου και στη μικρή, πλέον, απόστασή της πόλης από την Αθήνα.

Το συνεργείο συνοδεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, με πρωτοβουλία του οποίου προσκλήθηκε η εκπομπή στην Καλαμάτα για άλλη μια φορά. Μάλιστα, ξενοδόχοι προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους συνεργάτες της εκπομπής προκειμένου να διαφημιστεί η περιοχή. 
Το συνεργείο θα μείνει στην περιοχή μας μέχρι την Παρασκευή και θα προβάλει και άλλα μέρη της Μεσσηνίας. Οπωσδήποτε θα επισκεφθεί το Δήμο Δυτικής Μάνης και την Καρδαμύλη.
Βάρος δίνεται στην προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, ενώ αναζητείται ανοιχτό παραδοσιακό ελαιοτριβείο (αν και η περίοδος παραγωγής έχει περάσει) προκειμένου να επιδειχθεί ο τρόπος έκθλιψης του ελαιοκάρπου για την παραγωγή του χυμού της ελιάς.