Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 21:04

Στον εισαγγελέα ο Νίκος Φωτέας για την πυρασφάλεια στο Δημοτικό Θέατρο

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! 
Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η αδειοδότηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας, κάτι που εξαναγκάζει τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία», Νίκο Φωτέα, να προσφύγει στον εισαγγελέα, όπως μας είπε ο ίδιος το μεσημέρι.
Η αναφορά του Νίκου Φωτέα, για την ανυπαρξία άδειας πυρασφάλειας, επιβεβαιώθηκε από την έγγραφη απάντηση που του έδωσε το Γραφείο Πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Στην απάντηση αυτή επιβεβαιώνεται και το χθεσινό μας ρεπορτάζ, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή δεν έχει ενεργοποιήσει την αρμόδια από το νόμο επιτροπή, για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων πυρασφάλειας που περιγράφονται στη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας.
Η Πυροσβεστική γράφει στην απάντησή της προς τον Νίκο Φωτέα: «Σας γνωρίζουμε ότι από τον έλεγχο των στοιχείων, που τηρούνται στο αρχείο της Υπηρεσίας μας, προκύπτει: Για την επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, που βρίσκεται επί της οδού Δημοσθένους 2 στην Καλαμάτα, υπάρχει η υπ’ αριθμ 143/85 εγκεκριμένη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Επειδή η επιχείρηση εμπίπτει στις διατάξεις του Α.Ν. 445/1937 και 446/1937, όπως αυτές συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα με το Β.Δ. 15/17-5-1956, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το συγκροτηθέν συμβούλιο κινηματοθεάτρων, από τον οικείο Δήμο, το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας».