Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 10:47

Μέχρι τώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει εντάξει 15 έργα στο ΕΣΠΑ!

Μέχρι τώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει εντάξει 15 έργα στο ΕΣΠΑ!

ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ
Μπορεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας να είναι τουλάχιστον δύσκολη όσον αφορά τις ελλείψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού, ωστόσο σε ό,τι αφορά τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές…

Σήμερα η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τα νέα Περιφερειακά Ιατρεία που θα φτιαχτούν στη Μεθώνη, το Βλαχόπουλο και το Πεταλίδι. Την άλλη εβδομάδα η διοίκηση θα επισκεφθεί τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να προωθηθεί το αίτημα της ένταξης στο ΕΣΠΑ έργου για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «μια ακόμη πρόταση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας -η 15η κατά σειρά- εντάχτηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των υγειονομικών δομών του Νομού Μεσσηνίας.
Ειδικότερα με θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη εντάχθηκε η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των τριών νέων υπό κατασκευή Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης-Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο (2) πρώτα περιφερειακά ιατρεία (Μεθώνη –Βλαχόπουλο) βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης ενώ το Π.Ι Πεταλιδίου δημοπρατείται στις 21/1/2014.
Επίσης σημειώνεται ότι στις 7/1/2014 δημοπρατείται το μεγάλο έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του κτιρίου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους της διοίκησης του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.
Τέλος την άλλη εβδομάδα ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπέζος μαζί με τους συνεργάτες του στο τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας θα επισκεφθούν το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα προκειμένου στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχουν να δρομολογήσουν την ένταξη στο ΕΣΠΑ της νέας πρότασης που αφορά την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.
Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
"
Έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι μία από τις βασικές μας ευθύνες και προτεραιότητες είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στο Νομό μας αρκετά πράγματα. Θυμίζω την πλήρη κτιριακή-ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πύλου, Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης.
Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με τις αντίστοιχες εργασίες αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Μελιγαλά καθώς και με την κατασκευή τριών νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης, Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου. Όλα αυτά αλλά και άλλα που σχεδιάζονται και ωριμάζουν δεν γίνονται τυχαία, προϋποθέτουν συνεργασίες, συνέργειες και σκληρή δουλειά. Καθημερινά με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσει και να υλοποιηθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός. Η μέχρι τώρα πορεία μαρτυρά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να αισιοδοξούμε. Αυτό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε».