Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 15:08

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Εμφραγμάτων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία τους θα αποκτήσουν μέχρι το τέλος του Γενάρη οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και λειτουργία αναπνευστήρων ΜΕΘ/Εμφραγμάτων πέντε τεμαχίων προϋπολογισμού 105.000 ευρώ, καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για την ΜΕΘ και άλλων έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για την Μονάδα Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 184.000 ευρώ.
Η διοίκηση ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα «ολοκληρώθηκαν δύο νέα σημαντικά έργα για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας τα οποία είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  συνολικού προϋπολογισμού 511.579 ευρώ. Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων ισχύος 400KW και τριών ρυθμιστών στροφών (inverter) ισχύος 18,5KW όπως επίσης και η εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν επίσης τα εξής νέα έργα στο πλαίσιο της ιατροτεχνολογικής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ειδικότερα πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Γενάρη 2014 τα παρακάτω:
Προμήθεια και λειτουργία Αναπνευστήρα Φορητού (για MRI) προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.
Προμήθεια και λειτουργία ενός πλήρους αναισθησιολογικού συγκροτήματος 5 τεμαχίων συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Εγκατάσταση και λειτουργία δεκαπέντε (15) κλιματιστικών μονάδων ψύξης, θέρμανσης, ατμού συνολικού προϋπολογισμού 376.994 ευρώ».
Η διοίκηση επισημαίνει ακόμη ότι «τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και οι διεθνής διαγωνισμοί για την υλοποίηση των παρακάτω έργων: Προμήθεια Συγκροτήματος Παραγωγής Οξυγόνου προϋπολογισμού 558.400 ευρώ, Προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησης  προϋπολογισμού  245.262, Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων προϋπολογισμού  545.000, Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση υποδομών Η/Μ προϋπολογισμού  400.723.
Σε σχετική γραπτή του δήλωση ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος σημειώνει: «Συλλογικά και μεθοδικά εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να φέρουμε σε πέρας έναν ολόκληρο σχεδιασμό που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας. Σε αυτή πορεία πρωταγωνιστές είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, είναι όλο αυτό το θαυμάσιο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου μας. Με αυτούς ως Διοίκηση δίνουμε καθημερινά τη μάχη  και ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ επιτυγχάνουμε βήματα προόδου. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ δουλειά.
Ως αφορά τους πόρους του ΕΣΠΑ έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε χρέος και ευθύνη να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ. Και για την επίτευξη αυτού του στόχου θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την αρωγή τους και την συνεργασία τους το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Παναγιώτη Κατσίβελα».