Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 21:11

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί εθελοντές γιατρούς να ενισχύσουν το Δημοτικό Ιατρείο

Από τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου Καλαμάτας Από τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου Καλαμάτας

ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Τη συνεργασία εθελοντών γιατρών, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του, ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα λειτουργεί και Κοινωνικό Ιατρείο, που δεν ελέγχεται από το Δήμο και προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια…

Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό-Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμάτας, «των οποίων ανασχεδιάζεται η λειτουργία», όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Στο Δημοτικό Ιατρείο πρόκειται να προσληφθούν δύο γιατροί γενικής ιατρικής ή παθολόγοι, ενώ έχουν προσληφθεί ήδη πέντε νοσηλευτές. Στο δε Δημοτικό-Κοινωνικό Φαρμακείο, που έχει το συνθετικό Κοινωνικό γιατί λειτουργεί με τη συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, έχουν προσληφθεί δύο φαρμακοποιοί και ένας διοικητικός.
Στο δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται ότι «μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση, ιδιαίτερα του Δημοτικού Ιατρείου, το οποίο θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα, προσφέροντας υπηρεσίες σε οικονομικά αδύνατους και όσους έχουν ελλιπή υγειονομική περίθαλψη. Στο Δημοτικό Ιατρείο θα εκτελούνται φυσική εξέταση των ασθενών, απλοί ιατρικοί έλεγχοι όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, εμβολιασμοί, συνταγογράφηση, ενώ ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα τηλεϊατρικής για ιατρική υποστήριξη όσων κατοικούν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ιδίως στις ορεινές.
Το Φαρμακείο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και οι πολίτες παρακαλούνται να το βοηθούν με παροχή φαρμάκων που δεν τους είναι αναγκαία. Οι δύο επιστήμονες Φαρμακοποιοί οι οποίοι το στελεχώνουν, θα αξιολογούν τα προσφερόμενα φάρμακα. Η αλληλοστήριξη μεταξύ του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου είναι δεδομένη».
Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα προς τους εθελοντές γιατρούς, ο «ο Δήμος Καλαμάτας καλεί συμπολίτες Ιατρούς που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στο Δημοτικό Ιατρείο, ιδιαίτερα Ιατρούς Ειδικοτήτων, να εκφράσουν τη βούλησή τους γι’ αυτό στο Γραφείο Δημάρχου, τηλ. 27213 60701. Η παροχή υπηρεσιών από Ιατρούς έστω και μία ώρα, μία ημέρα την εβδομάδα, θα είναι πολύτιμη για τους οικονομικά αδύνατους ή και περιθωριοποιημένους συμπολίτες μας».