Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 13:28

Αγιασμός των υδάτων με τον πρωθυπουργό και με βροχή

Αγιασμός των υδάτων με τον πρωθυπουργό και με βροχή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπό βροχή, τελέστηκε νωρίτερα ο καθαγιασμός των υδάτων, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχε η σκέψη να μη γίνει η τελετή στο λιμάνι αλλά στην εκκλησία της Ανάληψης, ωστόσο η επιθυμία του πρωθυπουργού ήταν να τηρηθεί ακριβώς η παράδοση...

Στη Λειτουργία που έγινε στην εκκλησία δεν παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήρθε την ώρα που έφτανε στο λιμάνι, κάτω από το παλιό «Αμέρικα», η πομπή με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τους επισήμους και τους πιστούς.
Ο Μητροπολίτης, ο πρωθυπουργός και άλλοι επίσημοι, όπως ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, από το οποίο έγινε και η ρίψη του σταυρού στο νερό.
Για το σταυρό βούτηξαν στη θάλασσα πολλοί νέοι και μεγαλύτεροι, ενώ ο τυχερός ήταν ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου στο 3ο Γυμνάσιο, Σπύρος Γιαννακόπουλος.
Στο μήνυμά του από το θαλάσσιο σκάφος ο Μητροπολίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο, επαίνεσε με έμμεσο τρόπο τον πρωθυπουργό για την παρουσία του, ενώ τόνισε ότι με πίστη και ελπίδα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, του Αντώνη Σαμαρά, του Μεσσήνιου πρωθυπουργού, σήμερα, στην τελετή του αγιασμού, εν μέσω όλης αυτής της καταιγίδος της βροχής, έρχεται να δώσει το μήνυμα ότι όποιος πιστεύει ξεπερνάει τις δυσκολίες και τα εμπόδια και όποιος ελπίζει γίνεται δυνατός για να δώσει λύσεις. Και αυτό το μήνυμα μας στέλνει η τελετή των Θεοφανείων, δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας, δεν πρέπει να απομακρυνόμεθα από την πίστη μας και πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν απρόσωπο και σε καμία απρόσωπη έκφραση βίας και υπονόμευσης να αμαυρώσει τον αγώνα του ελληνικού λαού, τον αγώνα που καταβάλλουν οι πάντες για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ανόρθωσή μας και να παραμείνουμε και πάλι και Έλληνες και ορθόδοξοι. Χρόνια πολλά σε όλους».
Στ.Μ.