Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 13:42

Σε έναν χρόνο η παράδοση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας

Σε έναν χρόνο η παράδοση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Παρατείνεται και άλλο η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού Καλαμάτας. Όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης, Γιάννης Καρνέσης, η περιμετρική θα παραδοθεί στο σύνολό της μέχρι το τέλος του 2014, ενώ το Λεύκτρο-Σπάρτη μέσα στους επόμενους έξι-επτά μήνες…

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, έργο της περιμετρικής, μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων. Κατά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Καρνέσης, τόσο ποιοτική περιφερειακή οδό όσο η περιμετρική της Καλαμάτας δεν διαθέτει καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα παρακάμπτεται η πόλη της Καλαμάτας μέσα σε πέντε λεπτά όταν σήμερα χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να βρεθεί κανείς από το ένα άκρο της στο άλλο. Σημείωσε ότι πρόκειται για έργο που ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά στάνταρ και υποστήριξε ότι υπήρχαν προβλήματα με απαλλοτριώσεις που ξεπεράστηκαν, οπότε έχει ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, κάτι που θα έχει συμβεί μέχρι το τέλος του 2014.
Μετά την ενημέρωση ο Αντώνης Σαμαράς περπάτησε στη γέφυρα του Νέδοντα.
Σημειώνεται ότι στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, που ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι την άνοιξη η Περιφέρεια θα δημοπρατήσει την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για παραλιακό δρόμο υψηλών προδιαγραφών από εκεί που θα τελειώνει η περιμετρική μέχρι το Οίτυλο.
Στ.Μ.