Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 18:02

"Άνοιγμα" από το δήμαρχο στην πίτα της Φάρις εν όψει των εκλογών

Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Νίκας και Νίκος Μπασακίδης Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Νίκας και Νίκος Μπασακίδης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ"
Άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και όχι μόνο έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι, στο λόγο του κατά την κοπή της πίτας της «Φάρις». Μίλησε επαινετικά για τις παλιότερες δημοτικές αρχές που επένδυσαν στον πολιτισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έκαναν αγνώριστη την πόλη και από ένα μικρό επαρχιακό κέντρο την έκαναν ξακουστή στην Ελλάδα…

Ο δήμαρχος μέχρι πρόσφατα μιλούσε για «ιδιοκτήτες της πόλης», τώρα όμως απονέμει τα εύσημα στους προκατόχους του, φοβούμενος ίσως το σενάριο που θέλει να κατέρχονται με κοινό συνδυασμό στο Δήμο Καλαμάτας, υπό τον Βασίλη Κοσμόπουλο, πρόσωπα που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ.
Επιπλέον ο δήμαρχος έκανε κήρυγμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να είμαστε αισιόδοξοι. Ο ελληνισμός καμία δεκαριά φορές έχει βρεθεί σε κρίση, ίσως χειρότερη από τη σημερινή. Θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Να μην προστεθούν στα οδυνηρά προβλήματα η διχόνοια και η σύγκρουση»…
Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον αντιπεριφειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη διεκδίκηση, από την Καλαμάτα, της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Ζήτησε να συστρατευθούν όλοι, με έργα και όχι με λόγια, σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη της Βίκυς Μαραγκοπούλου ως επίτιμης δημότισσας, κατά τον γιορτασμό της 23ης Μάρτη, με την ευκαιρία του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, το οποίο τόνισε ότι είναι πνευματικό τέκνο της.
Επίσης ανακοίνωσε ότι το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου θα πάρει το όνομα του Νικολάου Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, και η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ το όνομα του Βασίλη Φωτόπουλου, πολυβραβευμένου σκηνογράφου.
Είπε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα επισκευών στα κτήρια του Δημοτικού Ωδείου, της Σχολής Χορού και του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η Δημοτική Επιχείρηση έχει θετικό απολογισμό και ειδικότερα μίλησε για τις εκδηλώσεις που έγιναν, τον κόσμο που έφεραν και το επίπεδο που είχαν.
Τυχεροί της Φάρις για το 2014 αναδείχθηκαν, έπειτα από κλήρωση, οι υπάλληλοι Νίκος Φύσκιλης, Κωνσταντίνος Βαρελόπουλος και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.
Στ.Μ.